Slide
Slide

Чепеларе. Областният управител Емил Хумчев, кметът на Чепеларе Боран Хаджиев и председателят на Общинския съвет Слава Пепеланова, прерязаха лентата на обновения градски парк на Чепеларе. Той е реновиран по съвместен проект за трансгранично сътрудничество между Община Чепеларе и гръцката община Просочани, наречен „Интегриран подход за развитие на културни и природни обекти в Чепеларе, България и Просочани, Гърция“ (INTEGRA_TOUR) на обща стойност 847 253,53 евро за община Чепеларе.

Кметът на община Чепеларе, заедно с изпълнителя на дейностите по проекта се разходиха и предствиха на присъстващите постигнатото на място в парка.

Преди откриването на градския парк, в Община Чепеларе се проведе пресконференция, на която бе направена презентация на проекта и дейностите, реализирани по него.

„Благодарение на усвоените средства успяхме да реконструираме Музея на родопския карст, благоустроихме пространството около Паметника на загиналите за родината чепеларци, бяха извършени редица други дейности, свързани с популяризирането на туризма в партниращите общини и на финал съвсем скоро приключиха и дейностите по благоустрояването на градския парк – повод да се съберем в днешния ден . Стойността на строително монтажните дейности само за парка е 459 981 лева. През цялото време работихме в добро сътрудничество с партньорите от Гърция – община Просочани. Надявам се да продължим ползотворното сътрудничество между нашите две общини и занапред във все повече такива успешни проекти и инициативи“, каза кметът на Чепеларе Боран Хаджиев и благодари на областния управител на Смолян за доброто сътрудничество.

„За мен е чест да бъда гост на откриването на обновения градски парк на Чепеларе! Похвално е, че общината е успяла да привлече тези европейски средства, за да реновира знакови културни и природни обекти в Чепеларе-зеленото сърце на Родопите. Така градът ще стане още по-красиво и приветливо място за жителите и туристите, които посещават Чепеларе. Всичко това ще бъде от полза на местната общност, която разчита на туризма за развитието на района“, каза областният управител Емил Хумчев. Той честити новите придобивки и пожела на ръководството на общината да реализира още много проекти, с които да развие още повече потенциала на Чепеларе.


„Г-н Хаджиев е един динамичен човек, който непрестанно ни ангажира в посока развитие на община Чепеларе като вход на областта. Пожелавам попътен вятър на ръководството и жителите на общината и със съвместни усилия да продължаваме да се развиваме и занапред.“- допълни още г-н Хумчев.

Пресконференцията бе закрита със скромна кетъринг- почерпка в парка, на която бяха поканени всички. Присъстващите успяха да се насладят на постигнатото под звуците на приятна музика, както и разбира се да разменят много идеи за поддържане и подобряване на постигнатото. Хаджиев разговаря с присъстващите, а някои от децата се радваха да се снимат за спомен с него.

Сподели публикацията