Slide
Slide

София. Министърът на туризма Христо Проданов прие испански инвеститори и консултанти, проявяващи интерес да инвестират на българския пазар. Гонзало Сивате от Инвестиционния фонф МCP (Mediterranian Capital Partners) и Аллберто Лопес Родо бяха впечатлени от представените от министър Проданов възможности за развитие на СПА и балнео туризма в България.

Те потвърдиха, че това съвпада с техните анализи, още повече че балнео и СПА туризмът се практикува целогодишно. От направеното изложение става ясно, че в плановете на инвеститорите е закупуването на няколко хотела от висок клас в София и Пловдив, както и развитие на проект за балнео туризъм в комбинация с лозя, вино и екотуризъм в района на Розовата долина.

Испанските инвеститори ще открият до края на годината офис в София. Дейността ще бъде насочена както към проучване на проекти за инвестиции в туризма, така и в сектора за недвижими имоти в двете страни, така и в предоставяне на правни и финансови съвети и консултации.

Министър Проданов подчерта, че туризмът е водеща индустрия, както за Испания, така и за България. Важна роля да се компенсира спада заради коронакризата имат и чуждестранните инвеститори.

Сподели публикацията