Варна, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Очаква се този туристически сезон да бъде по-успешен от предходния. За това допринесе облекчаването на мерките, както и фактът, че България е в зелената зона по разпространение на COVID-19. Някои от хотелиерите отчитат голям ръст на туристите, съобщи БНТ. За сравнение през месец юли миналата година някои от хотелите са били запълнени едва на 30 процента, а сега тяхната база е със заетост до 70-80 процента на някои места.

„Към момента има над 90 процента отворили хотели. Разликата от миналата година е осезаема. Това, че е отворен хотел, не значи, че е печеливш към момента и трябва да се види средната цена, на която туристите са тук. Има различни оферти – започваме от 36 лева със закуска хотел на първа линия. Преминаваме през 39 евро ол инклузив. И може във високия ценови клас да стигнем до 150 евро, където услугата е качествена и добре структурирана. Има хотели, които предлагат плаж. Те са предпочитани. Тези, които предлагат паркинг, отново са предпочитани“, обясни Илин Димитров, председател на Варненската туристическа камара.

Снимки Стоп кадър БНТ

По думите му комплексността на услугата се търси.

„Сезонът тепърва стартира и заетостта е в рамките на 40-55 процента. Изглежда, че има много туристи, но реално заетостта е слаба. Много от хотелите, които не са работили, с цел да привлекат капитал и туристи, са понижили цените. Това води до некачествена услуга“, подчерта хотелиерът Станислав Стоянов.

Целият разговор по БНТ с Илин Димитров и Станислав Стоянов можете да проследите ТУК

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията