Според Кристин Милнър, един от организаторите, този формат ще бъде много по-удобен за гостите на фестивала, които по-лесно ще могат да опитат всички желани менюта и места. Гответе се за истинска кулинарна фиеста!
Поради сложната обстановка с COVID19, организаторите се допитаха до гостите от досегашните 7 издания и над 90% от анкетираните отговориха, че искат фестивала да бъде проведен. Ресторантите, от своя страна подготвиха менюта, които определено вдигат летвата на кулинарните изкушения по-високо от всички досегашни издания.
В новата селекция за София тази година има три съвсем нови интригуващи ресторанта – Moshi Moshi, Bourchier House и Attitude, както и пет нови за формата на фестивала Корията, Briciole, SnoBar, Mezza и Хаджи драгановите къщи. Познатите брандове на арменския Egur Egur и гръцкия Yamas ще ви изненадат с нови, по-добри локации, а The Clock, Lazy и Nebo са с нови, обещаващи екипи в кухнята. Кулинарната академия HRC e подготвила специална изненада с оригинални тематични менюта, а характерните и награждавани La Casa, Floret, Adella, Vino & Tapas, Saffron и Пънчетата ще покажат най-новите си предложения за сезона.
Програмата във Варна ще ви изненада с четири нови бранда – БМ СИТИ, Бар Гастроном, Долче Амаро, Петте кьошета и Vege Joy, а останалите участници Клуб на Докера, Марше и Ресторант 59 бяха получили висока оценка в миналото издание.
По традиция, всеки от участващите ресторанти е приготвил по две тристепенни менюта, всяко на фисксирана цена от 37 лева. Тази година вкусовете на София са по-разнообразни от всякога. Любителите на безмесните ястия имат по-голям избор от минали години, а и повечето ресторанти са готови да направят смяна на някое от месните ястия с безмесно при предварителна уговорка. Изобилието на предлагане на морска храна е голямо, а в предложенията с месо може да откриете телешко, еленско, агнешко, свинско, патешко и пилешко. Гостите на Варна по време на фестивала ще опитат морски вкусове от лаврак, сьомга, скариди и махи махи, както и месни от свинско, еленско, телешко и патешко. Веджи предложенията от Vege Joy също не са за изпускане.
Виното и ракията на фестивала са представени от Power Brands със специалната селекция Vineyards Selection и богат избор от сортове от изисканите F2F и PIXELS. Ракията Straldjanska e подходяща за голяма част от предястията и салатите в менютата.
Резервациите за Restaurant Week ще бъдат отворени през интернет страницата на Фестивала – https://restaurantweek.bg/ на 7-ми октомври. Резервирайте при първа възможност, защото местата се изчерпват бързо.
Спечелете страхотни кулинарни изживявания с Mastercard® по време на Restaurant Week Bulgaria!
Когато платите куверта си за Restaurant Week с Mastercard® имате шанс да спечелите вечеря в най-добрия ресторант на фестивала, както и кулинарен курс от кулинарно училище МЕНЮ . Програмата на фестивала е достъпна и във Facebook: fb.com/SofiaRestaurantWeek/
Ресторантите от фестивала са отговорно ангажирани да спазват необходимите обявени мерки за сигурност във връзка пандемията и да контролират броя на резервациите. Предварително се извиняваме, ако свободните места някъде се изчерпят бързо. Молим гостите да проявят разбиране.
Sofia и Varna Restaurant Week се организира от Ресторант Уийк ООД и Zavedenia.bg. “Щастливи сме да партнираме трета година с
Mastercard® , които подкрепят нашите събития и таланта на българските ресторанти”, споделят организаторите. Посетителите ще могат да запазят куверта си онлайн с Mastercard срещу букинг такса от 10лв за куверт и да доплатят останалите 27 лв на място. Тази година Фестивалът има и още един медиен партньор в лицето на Сдружение на заведенията в България.
Най-важните новини от туризма в България тук
Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE