Slide
Slide
Slide
Slide

София. Националният борд по туризъм предлага градините на хотели и ресторанти да могат да работят на пълен капацитет през лятото. В момента продължава да важи изискването за намален капацитет на 50%, което пречи за възстановяването на бизнеса. Ограничението да остане само за закритите пространства. Не е логично заведенията по българското Черноморие през юли, август и септември да работят на половин капацитет на откритите си пространства, включително и на плажовете, когато времето е топло и слънчево. Същото се отнася и за всички останали обекти във вътрешността на страната.

Затова Националният борд по туризъм ще изпрати писма до министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и до министъра на туризма доц. Стела Балтова за промяна в изискванията. Ограниченията създават неудобства на самите туристи, които се принуждават да ползват повече закритите пространства, заради липсата на места навън.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията