Slide
Slide

Лион/София. Европейската хотелиерска индустрия е сериозно обезпокоена от a възобновяване на нивата на заразяване и мерки за блокиране. Това съобщиха от ХОТРЕК (Европейска асоциация на хотели, ресторанти, заведения и кафенета) след 83-то си годишно общо събрание, което се проведе в Лион. Делегатите изразиха сериозните си опасения за жизнеспособността на сектора и призоваха политиците да засилят действията за подкрепа. Към тях се присъединяват и от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), които са единственият пълноправен член за България на ХОТРЕК.

Дискусиите по време на Общото събрание на ХОТРЕК бяха фокусирани върху това как да се избегнат по-нататъшните загуби за туристическия сектор и да се подпомогнат предприятията от индустрията да оцелеят. През последните две години секторът показа, че напълно спазва ограниченията в полза на здравето на своите клиенти и персонал, както и въведените протоколи за безопасност. Въпреки това, 20 месеца след началото на пандемията от КОВИД-19 хотелите, другите места за настаняване и заведенията са все още най-засегнати от кризата, подчертават от ХОТРЕК.

Въпреки че сме напълно отдадени на дългосрочните цели за устойчивост, дигитализация и запазване на работната сила, ог ХОТРЕК подчертават, че за постигането на тези цели, трябва преди всичко да се гарантира оцеляване на бизнесите в сектора. Участниците в Общото събрание на ХОТРЕК се обединиха, че секторът се нуждае от спешна финансова подкрепа, за да издържи евентуална нова вълна от ограничения и средносрочна подкрепа за справяне с бъдещи неуспехи и гарантиране на устойчивото развитие на индустрията.

Също така е от решаващо значение за оцеляване на бизнеса и по-нататъшно координиране на мерките и усилията срещу КОВИД 19 на европейско ниво с пълното участие и подкрепа на държавите-членки на ЕС, подчертават от ХОТРЕК. „Сега повече от всякога трябва да продължим да подкрепяме милионите предприятия, МСП и работници, които продължават да се сблъскват с трудности и несигурност. Научихме по трудния начин, че повторното отваряне не е същото като възстановяване”, коментира президентът на ХОТРЕК Йенс Цимер Кристенсен. Източник БХРА

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията