Град Акаба е побратим град на Варна
Slide
Slide

София. България открива почетно консулство в Йордания, ръководено от почетно консулско лице с консулски окръг провинция Акаба, реши Министерският съвет.

За почетен консул е назначен инж. Уалид Мохамед Ал Кудах, който е български и йордански гражданин и многократно е съдействал на посолството, както и на консулската служба при проблеми на български граждани в страната.

На 10 октомври стартира чартърната програма на Абакс до Йордания

Откриването на почетно консулство и назначаването на почетен консул със седалище в Акаба има за цел утвърждаване на българското присъствие в страната, активно развиване на двустранните връзки и защита на интересите на българските физически и юридически лица.

Министерският съвет на Република България даде днес съгласие за възобновяване дейността на почетното консулство на Румъния със седалище в гр. Бургас и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Добрич, Разград, Шумен, Варна, Търговище, Сливен, Бургас, Ямбол и Стара Загора.

Функциите на почетен консул ще бъдат изпълнявани от Евгения Попеску. Тя е собственик и управител на фирма „Комерс“ ООД. Член е на Международната федерация на почетните консули (FICAC) и на Световната асоциация на водещите жени предприемачи (LWEW).

Евгения Попеску е почетен консул на Румъния в гр. Бургас в периода 2005-2020 г., когато консулският й патент изтича. През 2021 г. румънската страна подновява консулския й патент.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията