Slide
Slide

Поморие. Красивото българско градче – Поморие, тръгва по стъпките на голямата и известна филмова столица на Франция – Кан. Първата лента това лято ще бъде завъртяна на 10 август в лятното кино в черноморския град, като през следващите две седмици местните жители и гости на града ще се насладят на качествени български филми в кино арената и в хотел „Феста Виа Понтика“. Звездното откриване ще бъде с участието на режисьора Ники Илиев и хитовият певец Орлин Павлов, които ще представят най-успешния български филм на 2019 г. – ,,Завръщане“. Програмата на 10 август ще започне с музикално изпълнение на талантливата певица Мариям Мовсесян и десетия DJ в света с триото ,,Tall, Fat and Small”през 1994г. – Dj Efo.

Във Велинград организират СПА уикенд събор на … атрактивни американски автомобили

Организатори на събитието са хотел „Феста Виа Понтика“ в лицето на изпълнителния директор – Ивелина Гацева, която прегръща идеята на креативната и млада Мая Иванова от Diamond event и Андрей Лилов, създател на една от водещите онлайн платформа за продажба на билети URBO. Преди месеци Мая Иванова ни изненада с Автоконцерт и Автокино PANDEMIC CAR CINEMA, което се превърна в любимо място за забавление по време на пандемията в София.

Впечатляващо! Замъкът край Бургас внедри информационни панели с брайлово писмо за посетители с нарушено зрение, вече има алеи и за придвижване за хора с увреждания

„Щастлива съм, че Фестивалът на българското кино ще бъде в гр. Поморие и ние от хотел „Феста Виа Понтика“ сме домакини. Откриването ще бъде в лятното кино на Поморие, а останалите прожекции в реставрираната винарна на комплекса ,,Феста Виа Понтика“, която се слави с богатата си история. Всички гости ще могат да се насладят и на чаша вино от специалната селекция на ,,Blacksea Gold”. Имаме за цел събитието да стане ежегодно, за което срещаме подкрепа от кмета на община Поморие – Иван Алексиев.“ – каза Ивелина Гацева.

Уикенд на Мария ще се проведе на 15 и 16 август в Бургас

Фестивал на българското кино ще развлича както големи, така и малки. Прожекциите на „Пепеляшка“, „Астерикс“ и още много любими детски филми ще забавляват малчуганите, докато родителите им пият своите коктейли.
„В URBO подкрепяме българската култура и изкуство и сме изключително щастливи, че сме част от ,Фестивала на българското кино. Платформата ни предоставя бърз и удобен начин за покупка на билети за фестивала онлайн и на място.“- каза Андрей Лилов.

Първият споделен плажен офис вече работи на плаж „Каваци“ край Созопол (снимки)

Програмата за възрастните ще бъде изцяло с хитови български филми, като втората седмица от фестивала ще бъде открита с прожекция на филма ,,Опасен чар“, в който играят незабравимите Тодор Колев и Невена Коканова. Следва гостуването на прекрасната Яна Маринова, която ще представи филмите си – ,,Диви и щастливи“ и ,,Привличане“.
„Очаквам Фестивала на българското кино да има огромен успех. Влагаме сърце и душа, за да направим това събитие едно прекрасно изживяване за всички. Благодаря за професионализма на Ники Илиев, Орлин Павлов, Яна Маринова и Александър Сано, които винаги подкрепят инициативите ни и станаха част от първото Автокино – PANDEMIC CAR CINEMA в София.“ – каза Мая Иванова.
Билети могат да се купят в мрежата на URBO!

Пълна програма на Фестивала на Българското кино:
10.08 – „Завръщане“ – лятно кино – гр. Поморие (безплатна прожекция)
11.08 – „Живи Легенди“ – хотел Феста Виа Понтика
12.08 – „Чужденецът“ – хотел Феста Виа Понтика
13.08 – „Бензин“ – хотел Феста Виа Понтика
14.08 – „Доза щастие“ – хотел Феста Виа Понтика
15.08 – „Живи легенди“ – хотел Феста Виа Понтика
16.08 – „Революция Z“ – хотел Феста Виа Понтика
17.08 – „Опасен чар““ – лятно кино – гр. Поморие (безплатна прожекция)
18.08 – „Диви и щастливи“ с гост Яна Маринова – хотел Феста Виа Понтика
19.08 – „Привличане“ с гост Яна Маринова – хотел Феста Виа Понтика
20.08 – „Диви и щастливи“ с гост Яна Маринова – хотел Феста Виа Понтика
21.08 – „Живи Легенди“ – хотел Феста Виа Понтика
22.08 – „Чужденецът“ – хотел Феста Виа Понтика
23.08 – „Завръщане“ – хотел Феста Виа Понтика

Пътуващ репортер на bgtourism.bg обикаля света, през септември започва новата ни рубрика „Пътуване между редовете“

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията