Опашки на ГКПП “Кулата” от прибиращи се към България туристи
Опашки на ГКПП “Кулата” от прибиращи се към България туристи
Slide
Slide
Slide
Slide

Дупница. От утре следват три почивни дни и традиционно за лятото трафикът към Гърция се засилва. В навечерието на почивните дни у нас южните ни съседи пуснаха атрактивни оферти от по 250 лева на човек за три дни. В 20,00 часа беше отменена забраната за движение на тирове над 12 тона по основните пътища и автомагистрали в страната. Движението на тирове ще бъде ограничено отново в неделя следобед – от 14,00 до 20,00 часа.

Интензивен е трафикът към граничните пунктове със Сърбия, Гърция и Румъния, съобщава БНТ. Припомняме отново на пътуващите към южната ни съседка Гърция да използват освен граничните пункове “Кулата” и “Маказа”, и граничен пункт “Илинден – Ексохи”, където има допълнителни гишета. От Гранична полиция обещаха допълнителни служители и добра организация, за да не се получават тапи на границата.

От днес в участъка на АМ „Струма” край Дупница ще има две ленти за движение в посока Кулата, и една за София. В неделя след 10:00 часа движението ще бъде в обратнат апосока

Специална организация на движение има и през тунел “Витиня” на “Хемус” и по виадуктите в ремонт.

Последният работен ден се отварят двете ленти в посока Варна, а движението в посока София се пренасочва по първокласен път 1-1, и обратното съответно в неделя.

Засилени са и мерките за сигурност по пътищата в страната. Полицейски патрули с 204 мобилни камери ще има по основните пътища в страната през почивните дни. Ще се следи за спазване на ограниченията на скоростта, за изрядни документи и употреба на алкохол и наркотици. Ще се проверяват и мотоциклетисти.

Апелираме към шофьорите да бъдат внимателни и толерантни на пътя.

Сподели публикацията