Slide
Slide

Дупница. От утре следват три почивни дни и традиционно за лятото трафикът към Гърция се засилва. В навечерието на почивните дни у нас южните ни съседи пуснаха атрактивни оферти от по 250 лева на човек за три дни. В 20,00 часа беше отменена забраната за движение на тирове над 12 тона по основните пътища и автомагистрали в страната. Движението на тирове ще бъде ограничено отново в неделя следобед – от 14,00 до 20,00 часа.

Интензивен е трафикът към граничните пунктове със Сърбия, Гърция и Румъния, съобщава БНТ. Припомняме отново на пътуващите към южната ни съседка Гърция да използват освен граничните пункове „Кулата“ и „Маказа“, и граничен пункт „Илинден – Ексохи“, където има допълнителни гишета. От Гранична полиция обещаха допълнителни служители и добра организация, за да не се получават тапи на границата.

От днес в участъка на АМ „Струма“ край Дупница ще има две ленти за движение в посока Кулата, и една за София. В неделя след 10:00 часа движението ще бъде в обратнат апосока

Специална организация на движение има и през тунел „Витиня“ на „Хемус“ и по виадуктите в ремонт.

Последният работен ден се отварят двете ленти в посока Варна, а движението в посока София се пренасочва по първокласен път 1-1, и обратното съответно в неделя.

Засилени са и мерките за сигурност по пътищата в страната. Полицейски патрули с 204 мобилни камери ще има по основните пътища в страната през почивните дни. Ще се следи за спазване на ограниченията на скоростта, за изрядни документи и употреба на алкохол и наркотици. Ще се проверяват и мотоциклетисти.

Апелираме към шофьорите да бъдат внимателни и толерантни на пътя.

Сподели публикацията