Кипър въвежда задължителен PCR тест преди влизане в страната
Кипър въвежда задължителен PCR тест преди влизане в страната
Slide
Slide
Slide
Slide

Никозия. В Кипър вече се присъжда специална туристическа търговска марка “Цветни села”, съобщи БНР. Сертифицирането по едноименната държавна програма се очаква да насърчи селския, природния и културния туризъм.

Три популярни туристически дестинации в планинската част на Кипър – селата Калопанайотис, Вуни и Стени, бяха обявени за първите “цветни села” на официална церемония. Стартиралата в края на миналата година програма “Цветни села на Кипър” и издаваният от нея сертификационен знак стимулират местните общности да запазват и популяризират своята идентичност, природно богатство и културно наследство, заяви заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос, който връчи сертификатите на първите им трима носители. Министерството на туризма акцентира върху устойчивото развитие на местните общности, като същевременно се подчертават техните уникални конкурентни предимства, посочи още Пердиос.

Кандидатите за марката “Цветни села” се оценяват по 34 критерия. Удостоените със специалния туристически знак села получават правото да го поставят на видни места като входовете, главните пътища или площада им. Те също така ще бъдат допълнително популяризирани в страната и чужбина чрез рекламна кампания от Министерството на туризма.

Сподели публикацията