Slide
Slide

Каварна. Каварна официално вече е носител на престижната титла Европейски град на спорта за 2020 година. Кметът на Общината Нина Ставрева получи поздравително писмо от председателя на ACES Europe Джан Франческо Лупатели.
„Имаме честта да обявим Каварна за Европейския град на спорта за 2020. Поздравления за наградата, защото вашият град е наистина добър пример за спорта, който е инструмент за здраве, интеграция, образование и уважение, които са и основните цели на ACES Europe.
Също така сте разработили примерна спортна политика с хубави съоръжения, програми и дейности. Затова ви каним на следващата Гала церемония на ACES EUROPE през ноември 2019 г. в Европейския парламент в Брюксел. Бихме искали да разширим тази покана до целия Ви екип.
Много хора ще присъстват на събитието, включително членовете на ЕП, министри, кметове и други органи. Будапеща 2019 ще предаде титлата Европейска столица на спорта на Малага 2020 в една голяма церемония.

Освен това всички наградени градове, градове и общности ще получат своите флагове за 2020 г. Ще присъстват кметовете на Малага, както и на Столиците на спорта Лисабон 2021 и Хага 2022. Ние ще обявим и коя ще бъде Европейската столица на спорта за 2023 година. Това ще бъде идеалната възможност за обмен на опит и взаимодействие между общините, които ще бъдат носители на титлите през следващата година. От днес Вашия град е посрещнат в семейството на ACES EUROPE. Благодарим Ви предварително за сътрудничеството и Ви очакваме с нетърпение. Приветстваме ви в Брюксел през ноември в европарламента“, пише в поздравителното си писмо Джан Франческо Лупатели до кмета на Каварна Нина Ставрева.

Припомняме Ви, че в навечерието на 24 май делегация от ACES Europe бе на посещение в Каварна, където бе запозната с кампанията на местната община „Да спортуваш е модерно!“, със спортната база, програми, календар и цели за развитието и популяризирането на спорта.

Сподели публикацията