Топ хотелиери се събират на 12 октомври за шестия Хотелски форум. Вижте кой ще говори на събитието
Топ хотелиери се събират на 12 октомври за шестия Хотелски форум. Вижте кой ще говори на събитието
Slide
Slide
Slide
Slide

София. 2021-ва е втората поредна лоша година за хотелския бизнес по цял свят. Този двугодишен период е може би най-трудният в цялата мирновременна история на туризма. Пандемията помете пътуванията и предизвика колапс в редица индустрии – гражданската авиация, пътническия сухоземен и морски транспорт, туроператорския и хотелиерския бизнеси, круизните пътувания и десетки свързани с туризма индустрии.

Дори наличието на ваксини не променя факта, че факторът „ковид“ ще продължи да влияе върху живота и ежедневието на хората години напред, а оптимистичните прогнози сочат, че туризмът евентуално ще се върне към пред-пандемичните си нива не по-рано от 2023 г.

Настъпи ли краят на туризма такъв, какъвто го познавахме допреди две години или можем да очакваме възстановяване в предишния му вид? Каква ще бъде рентабилността на хотелите, които тепърва ще отворят врати у нас? Ще доведе ли липсата на персонал до сериозна криза за много хотели и може ли такава криза да бъде избегната? Какви ще бъдат тенденциите в пътуванията през следващата година и как да се възползваме от тях? – това са само част от въпросите, на които ще бъдат потърсени отговори по време на шестия Хотелски форум.

На 12 октомври, най-голямото професионално събитие в туризма в България ще събере инвеститори и мениджъри на хотели и хотелски групи, които ще обсъдят ситуацията, предизвикателствата и възможностите в бизнеса. Сред лекторите и участниците ще бъдат също туроператори, директори на летища, представители на авиокомпании, архитекти и интериорни дизайнери, официални лица, съобщава организаторът Георги Дучев. Домакин и стратегически партньор на събитието е новият Гранд Хотел Милениум София.

Програмата – с ключови за хотелиерите теми

  • Демографска криза, последствия от пандемията или просто ръст в цената на „ресурса“: кои са причините за недостига на кадри в хотелите и как той може да бъде преодолян?
  • Лято 2021: кои уроци от този сезон ще ни помогнат при планирането следващия?
  • Тенденции в пътуванията 2021/2022: какво ще е влиянието върху българския пазар
  • Дигитален маркетинг и брандинг: какви са предизвикателствата, кои са по-важните тенденции?
  • Спа и уелнес хотелите: има ли все още потенциал за нови проекти?
  • Какви са тенденциите в архитектурата и дизайна на модерния хотел – градски, ваканционен и спа?
  • Събития и събитиен туризъм между вълните на пандемията: какво да очакваме през 2022?
  • …и много други.

Вижте всички лектори тук…

Хотелиери и туроператори, които все още не са се регистрирали за участие, могат да го направят ТУК (читателите на Hotel & Restaurant Week ползват 15% отстъпка с промокод HOREWEEK)

Мениджъри на фирми-доставчици, които се интересуват от контакти с хората, които вземат решенията в хотелския бизнес, могат да се регистрират за участие ТУК… (15% отстъпка с промокод HOREWEEK)

Хотелският форум ще се проведе със съдействието на стратегическият партньор и домакин на събитието Гранд Хотел Милениум София, златния спонсор TOP Rent-a-Car, както и с подкрепата на Eurodesign Systems, Studio Zappriani, Mexon, Техномаркет, Москов § Син, Kärcher, Krebe-Tippo, IntesA, ВЕК – Хотелски консумативи, Биодит, Булспейс и Чар.

Организации-партньори са Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (BAHE), Българският съюз по балнеология и СПА туризъм, БХРА, АБТТА и други.

Bgtourism.bg е сред медийните партньори на форума.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията