Slide
Slide

Бургас. Започна боядисването на постройките край каналите в рибарското селище Ченгене скеле до Бургас.

Целта e малката „бургаска Венеция“ да се освежи и да заприлича на китно, свежо и шарено селище по подобие на средиземноморско градче – така изглежда остров Бурано в лагуната на Венеция.

Много доброволци, заедно с рибари, общински служители, сред които главният архитект Емил Бурулянов, художникът Георги Андонов, се включиха в разкрасителна акция в рибарското селище. Подбрани са топли цветове.

„Целта е да се съхрани самобитността на Ченгене скеле, но да се подчертае с нови свежи цветове неговата уникална атмосфера.

Много от рибарските къщи до каналите ще бъдат поетапно пребоядисани, докато тече проектът за изграждане на нов етнографски комплекс до рибарското селище.

Така догодина мястото ще стане още по-привлекателно за туристите, които ще могат да стигнат дотук с ново корабче,

което акостира на нов пристан, за да се разходят по нова крайбрежна алея, да се снимат на живописните канали за лодките и да хапнат вкусна риба“, заяви кметът Димитър Николов.

Припомняме Ви, че община Бургас вече започна да изгражда нов пристан и етнографски комплекс в непосредствена близост до рибарското селище Ченгене скеле.

Очертава се догодина Ченгене скеле да стане любимо място, където да се разходиш, да хапнеш риба и да си направиш незабравима снимка. За туристите това ще бъде една от актуалните дестинации за селфи за социалните мрежи. Там ще има многофункционална зала, Кафене-клуб на моряка, експозиционни къщи-работилници за деца, парково пространство с пикник зона и детска площадка, крайбрежна алея, допълнително озеленяване, площадно пространство с амфитеатър за малки концерти на открито, както и нов пристан.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията