Младен Матеев
Slide
Slide

Добрич. Улици, кръгови кръстовища, дворове на училища и фирми, спортни бази и други публични пространства в Добрич, се отличават с модерна визия и изключително добра поддръжка. Те са следствие от дългогодишната политика на дарителство в обществена полза на собственика на компанията „Изида“, Младен Матеев.

снимки BGtourism.BG

Неговата философия е, че истински успелият човек е този, който намира баланса между личното си благосъстояние и средата, в която живеят неговите колеги, съседи и приятели. Широко разпространена в Европа е традицията успели граждани да даряват на обществото различни подобрения в градската среда.

Такива са красивите кътове и изграждането на улицата към частно училище „Леонардо Да Винчи“, градинката между блоковете по ул. „Ген. Колев“, в градския парк, на кръговите кръстовища до болницата, на бул. „Трети март“ и на други места, а за поддръжката на градините е ангажирана местна специализирана фирма.

Доха е най-подходяща за почивка от октомври до април! БГ туристи: „В момента тук морската вода е като чорба“

Заедно с водеща компания за храна за кучета беше реализиран едва вторият за страната по това време проект „Площадка-кучешко градче“, изцяло оборудвана за занимание на любимци. Заедно с общината е изграден първият фитнес на открито в градски парк.

5 идеи за уикенда: Октоберфест, Фестивал на Мамалигата, парна баня, разходка в Екопарк или детска работилница?

Офис сградата на „Изида“ в Индустриалния квартал на Добрич, е образец за съчетаване на функциоанлност и красота. Високите стандарти на производствения процес са съчетани и с високо ниво на заобикалящата го среда. Още първите стъпки след портала показват на партньорите, че мястото има стопанин с вкус и желание зелените пространства да имат поддържана и модерна обстановка, да създават уют и да радват очите на хората.

Туристи от България, Гърция и Северна Македония пощуряха по наш увеселителен парк в планината

Впечатляваща е и симбиозата между парково пространство, спортно съоръжение и хотел от най-висок клас в Парк хотел „Изида“. Разположен в сърцето на един от най-големите паркове в български град и непосредствена близост до централната част на Добрич, той е притегателен център за всички, които искат да се докоснат до неповторимия дух на добричлии.

Компанията, която е създадена и управлявана от Младен Матеев, е тясно свързана със спортната дейност в града. Тенис, волейбол, плуване, футбол, хандбал, са малка част от спортовете, с които се свързва дейността му в града. Но това е малка част от нещата.

Стартира кампанията #ОпознайДобрич за популяризиране на Добрич като туристическа дестинация

През годините тя е помагала за поддържането на зелените площи на парка и машинното почистването на листа, правила е санитарна сеч в парка зад паметника „Хан Аспарух“, предоставила е дарение на чаршафи на детското отделение в болницата, дарила е скоби за неправилно паркиране на Общината, осигурявала е по 5 хиляди лева годишно за празника на града, закупила е 2 броя радари за отчитане на скоростта, монтирани на булевардите, предоставила е модерни баскетболни кошове за зала „Добротица“, резервните скамейки на футболното игрище с изкуствена трева на стадион „Дружба“. „Изида“ е участвала с основната сума за закупуване линейката на Дома за стари хора. Инициирала и координирала e 50 броя автоматично-ортопедични легла за болницата от швейцарски фонд, реализирала е басейн за водолечение в Дома за медико-социални услуги за деца – Добрич, осигурила е дарител и на стая за сололечение в същото заведение. Компанията е откупила най-голямата колекция от картички, фотографии и материали за Първата световна война, свързана с Добруджа, и я е дарила на Регионалния музей в Добрич, като по този начин е спасила една ценност за историята на Добруджа.
На РИМ-Добрич са подарени и откупени от „Изида“ книги, списания и вестници на известния добрички юрист Данаил Бекяров.
„Изида“ е компания от национално значение и осигурява стотици работни места в Добрич и страната.

Изида получи наградата „Продукт на годината“

През годините тя е доказала, че е предпочитан партньор в туристическия бранш. „Изида“ всяка година радва децата на 1 юни с предоставянето на безплатен сладолед и фланелки, както и на мнозина състезания по плуване, тенис, футбол и други спортове в цялата страна.

Наградиха отличниците на България в СПА туризма (снимки)

С наближаването на зимата мнозина малки и големи с нетърпение очакват „Изида“ да постави ледената пързалка на един от кортовете си, за да може да се забавляват на спортната арена. В последната година пързалката беше безплатна за всички, благодарение на инициативата „Ледена пързалка и приятели“ в която се включиха добри хора, фирми, медии, общински съвет, община Добрич и заедно подаряваха щастие!

„С всички добри дела, които сме правили през годините, ние искаме нашия дом да бъде чист, подреден, красив. С това даваме пример и подкрепяме наши съграждани и фирми с такъв характер и отношение към обществото.
Днес, като родител, съм научил моите деца, които вече завършиха образованието си в Добрич, да бъдат хора с добри сърца – да се връщат и да правят добро – да даряват в училищата, където са ги изучили, на хората, които са им помагали в изграждането им като личности. Градът е мястото, в което се срещат бизнесът и хората и това е нещо, което хората трябва да приемат“, заяви Младен Матеев, който не е забравил, че като малък е учил в училището в добруджанското село Спасово, като и до днес се отзовава при нужда от помощ. През 2019 година, почти 30 годишната компания има два важни юбилея – 20 години от основането на тенис клуба си, както и 10 години от построяването на градското бижу – Парк хотел „Изида“.

Седмичен културен афиш на Община Добрич

Сподели публикацията