Хотел "Алегра" разполага с просторен външен басейн
Slide
Slide

Кристиан ИВАНОВ

Златни пясъци. „Казват, че най-трудната част от успеха е да намериш, някой който да се радва* за теб.“
Мнозина изкачили стъпалата към върха на своите амбиции, са готови да се закълнат, че думите на американската актриса Бети Мидлър са самата истина. А хората, превърнали хотел „Алегра“ на Златни пясъци във втори черноморски дом за своите гости, са сбъднали тази мечта.

хотел Алегра

„Много семейства избират нашия хотел за лятната си почивка вече седма-осма година поред – казва Андриан Димитров, прокурист на компанията, стопанисваща „Алегра“. – Стараем се непрекъснато да им предлагаме още по-добри условия и нови преживявания. Нашите гости виждат това. Те истински се радват на всичко, което правим, за да се чувстват добре. Голяма част от туристите ни идват от Русия. Но, разбира се, ние работим за всички останали, които искат да се насладят на пълноценна морска почивка.“

Андриан Димитров

Хотел „Алегра“ успява да спечели приятелството на своите гости с безценен екип от хора и една магическа формула: Море, СПА и отлична храна. Алгоритъмът изглежда лесен. Но зад него стоят безбройни часове труд на повече от 100 човека, всеки от които е отличен специалист в своята област.

„Нашата цел е да предложим морска почивка и балнеология на световно равнище – казва Андриан Димитров. – Вярваме, че имаме както необходимите природни дадености в Златни пясъци, така и обучен персонал. Държим изключително много на опазването на околната среда и здравословния начин на живот. Внимателни сме към детайлите и това е причината да полагаме специални грижи за нашите хвощови насаждания. Доказано е, че те оказват изключително благотворно влияние за прогонването на стреса и за добрата работа на нервната система.“

Плажът в Златни пясъци е място на което се раждат незабравими спомени

Освен с открит и закрит басейн, хотел „Алегра“ разполага със СПА зона предлагаща всичко необходимо за възстановяване и лечение.

Хотелът разполага и с вътрешен басейн

На разположение на гостите са сауна, турска баня, парна баня, СПА капсула, хидромасажна вана, таласотерапия, аромотерапия, процедури с лечебна кал, електротерапия, солариум, фитнес, кинезитерапия, солна стая, козметик…

„Алегра“ предлага спокойствие и пълноценна почивка

„Гордеем се много с нашата руска баня – споделя Димитров. – Направена е по всички изисквания на руските традиции, така, както се е практикувало в тази страна повече от сто години. Едва ли на много места в Златни пясъци се предлага подобно изживяване за туристите. Залагаме на комбинация от СПА и море, която е идеална за една пълноценна почивка и засилване на имунната система.“

Изгрев в Златни пясъци

Красивата плажна ивица на Златни пясъци е на броени минути път пеша от хотел „Алегра“, но е осигурена и допълнителна възможност за придвижване на туристите.

Плажът на Златните в разгара на лятото

Електрическо бусче тръгва от паркинга пред централното фоайе, минава през пъстрата търговска улица и се спуска към крайбрежната алея. Там спира, за да остави пътниците точно до морето. Спазва се стриктно разписание, така че гостите на „Алегра“ могат лесно да използват екологичния транспорт и в двете посоки.

Гостите на хотел „Алегра“ могат да пътуват до плажа с това електическо бусче

За любителите на пешеходни разходки също има интересни възможности. Известно е, че районът около Златни пясъци е дом за множество редки растителни видове. Това е причината територията около модерния комплекс да бъде обособена като Природен парк.

В него грижливо се пазят застрашени от изчезване растения и животни. В Златни пясъци са изградени пет туристически маршрута. Алеите криволичат през красиви стари чешми и места за отдих. Оттам се разкриват спиращи дъха гледки към морето. Има какво да научат и изкушените от историята. В района са запазени следи от Античността до късното Средновековие.

Полет с парашут над морето е сред любимите атракции за туристите

И за да бъде пълен рогът на изобилието, изсипан върху благословеното от Бога място, в Златни пясъци бликат четири минерални извора. Общият им дебит е 150 куб. м в секунда. Полезни са за профилактика и лечение на много болести сред които артрози, неврози, бронхит, астма, хронични фарингити…

Фитнесът в хотел „Алегра“

Освен да се погрижат за здравето си, гостите на хотел „Алегра“ имат възможността да се поглезят и с вкусна храна. Ястията, приготвени от неуморен екип талантливи кулинари, са наредени на богата шведска маса в просторен ресторант.

Храната в „Алегра“ е гастрономическа наслада

„Държим много на качеството на продуктите, с които се зарежда нашата кухня – категоричен е Андриан Димитров. – Контролът в това отношение е изключително стриктен. А неповторимият вкус на ястията се дължи на доказаните умения на готвачите. Всеки един наш служител е изключителен професионалист. За мен тези хора са най-ценният ни актив и успехът се дължи на тях. Трябва да отбележа и невероятната работа, която вършат аниматорите. Без тях хотел „Алегра“ няма да бъде това, което е. Полагат се специални грижи и за едни от любимите ни гости – децата.

Децата творят и рисуват в морския оазис

Разполагаме с просторна зала и обучени педагози. Те винаги са на разположение да четат, пишат или рисуват с малчуганите.

Още едно от любимите места на децата

Всички ние в „Алегра“ искрено се радваме, когато можем да направим гостите си щастливи. Желанието ни е да оставим хубав спомен от преживяните при нас моменти, а следващата година да ги посрещнем отново.“

*Алегра (Аllegra) в превод от италиански означава радостен, весел

Хотел „Алегра“ в Златни пясъци

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация! 

Сподели публикацията