Летище София ще постави на сайта си логото на България след препоръка на министъра на туризма

София. Министърът на туризма Стела Балтова проведе среща с Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на оператора на летище София – „СОФ Кънект“ АД. Двамата обсъдиха възможностите за подпомагане на зимния туризъм в България чрез редица предстоящи инициативи, като откриването на нови линии и промотиране на дестинация България през цялата година.

„Работим усилено за разширяване на възможностите за пътуване и откриването на нови маршрути, които да доведат повече туристи до зимните курорти на България“, увери Хесус Кабайеро. Той сподели пред служебния министър и експертите от Министерството на туризма плановете на новия мениджмънт да превърнат летище София в съвременно и конкурентно европейско летище, като подобрят средата и преживяването за пътниците и туристите. В същото време, то има потенциала да се развива и да се превърне в регионален хъб.

Летище София разработва и нов корпоративен сайт, на който ще бъде представено логото с хиперлинк към националния туристически портал на България Bulgariatravel.org.

„България е красива държава и има какво да покаже целогодишно. Популяризирането й като дестинация в Европа, Близкия Изток и Северна Америка е наша обща цел“, заяви изпълнителният директор на летищния оператор.

Министър Балтова изтъкна, че изключително полезно сътрудничество би бил обменът на данни и информация между министерството на туризма и летище София. В разговора бе обсъдено още как в светлината на пандемията да бъде облекчен визовият режим за пътуващите от трети страни извън ЕС, най-вече тези от Близкия Изток.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация! 

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA