Slide
Slide

Варна. С атрактивни награди и низ от красиви емоции си тръгнаха участниците в плувния празник „1000 х 1000“. Фиестата, събрала повече от 200 фенове на плувната магия от Великобритания, Русия, Белгия, Холандия и България, се проведе на 3 август на Южния плаж пред ресторант „Мистър Баба“ във Варна. Бонуси, подсигурени от община Варна и луксозния СПА и спортен комплекс Therma Village в Кранево, бяха разиграни в томбола. Голямата награда на райското кътче за релакс Therma Village – СПА уикенд за двама в комплекса, спечели поданичка на кралица Елизабет – очарователна дама от Великобритания.

Британка спечели уикенд за двама в прекрасния комплекс Терма Вилидж в Кранево

BILLA подкрепи всеки от участниците с кроасани и минерална вода.

Най-малките бяха изненадани приятно от прекрасните подаръци, които им поднесоха от фондация „Лъки хънт“, чиито представители бяха разпънали красива бяла шатра на плажа. Организатори на масовото преплуване са ВМС на Република България, община Варна и плувният шампион на България ПСК „Черно море”, с любезното съдействие на концесионера на плажната ивица „Лазурен бряг ‘91”. Идеята за инициативата е на председателя на УС на ПСК „Черно море”, изпълнителен директор на „Агрополихим” – Филип Ромбаут. Той отправи послание към хората, които се записваха, да усетят тръпката от плувната магия и да се забавляват от сърце. И апелира всяко лято да участват в „1000 х 1000“ заедно с децата си, за да ги учат да плуват и обикват спорта. Десетки ентусиасти окупираха плажната ивица пред ресторант „Мистър Баба“ рано сутринта в събота. Преди да се запишат, те успяха да запечатат куп вълнуващи емоции на плажа, а най-наблюдателните снимаха красивите делфини, които плуваха в морето. Семейства с дечица, които почиват в курортите край Варна, и много любители на плуването от чужбина и България, нямаха търпение да стартират във вълнуващото предизвикателство. Гост на събитието бе шефът на общинската дирекция „Спорт“ Кристиян Димитров, който приветства участниците и им пожела успех. Водещ бе Валентин Пантелеев. В преплуването, което няма състезателен характер, участваха зам.-председателят на шампиона на България по плуване ПСК „Черно море“ – Миролюб Адамов, главният съдия на маратона „Галата – Варна“ Вили Цеков, плувци от „Черно море“ и клуб „Албатрос“. Включиха се и двама холандци от побратимения на Варна град Дордрехт.

Маратонците от Страната на лалетата Нинке Блау и Ниос Хатсман се вълнуваха много преди старта и споделиха, че в неделя, по време на 79-ото издание на маратона „Галата – Варна“, ще плуват благотворително. Главният редактор на престижната медия от Страната на лалетата – RTV Dordrecht, отрази събитието . Стотици варненци и чужденци, които трупаха шоколадов загар на плажа, аплодираха участниците през цялото време. Диджей подсигуряваше музикалния коктейл, който забавляваше участници и гости. Всички ентусиасти, които се потопиха в плувната магия, преминаха през задължителен медицински преглед, извършен от екип на Медицински център по рехабилитация и спортна медицина във Варна.

Сподели публикацията