Slide
Slide

Българево. На центъра на едно от най-китните села в Община Каварна се състоя празник на пъпеша. Лошото време не попречи на „сладкия“ празник да се състои и начало на събитието дадоха танцьорите от ФТА“Бизоне“. На сцената след тях се качиха ФГ “Перуника“, жените от Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост– село Българево и талантливата каварненска певица Иза Димова.

Специални гости на събитието бяха областният управител на Добрич Красимир Кирилов, кмета на община Каварна Нина Ставрева и председателя на Общински съвет-Каварна Красимир Кръстев.

„Най-сладкият празник в България-празника на пъпеша, за девета поредна година събира толкова много хора на площада. Без неуморния и упорит труд на производителите той нямаше да е възможен.

Бъдете здрави, щастливи и все така работливи! Честит и весел празник, българевци!“, с тези думи кметът Ставрева поздрави присъстващите на празника.

Кметът на село Българево Георги Янев поздрави жителите и гостите на селото и сподели, че за първа година предизвиква производители от други села от Община Каварна да се включат в надпреварата за най-голям пъпеш.

Тричленното жури единодушно взе решение и присъди първо място за най-голям пъпеш с тегло 8, 800 кг. на Красимир Димитров от Каварна. Първо място за най-сладък пъпеш бе отсъден за Панчо Моканов от Българево, а в конкурса „Пъпешови фантазии“ голямата награда отиде при групата на децата от селото на сладкия плод.

Сподели публикацията