Това е най-любимият град за посещение в Европа през 2019 г.
Това е най-любимият град за посещение в Европа през 2019 г.
Slide
Slide
Slide
Slide

„Флоренция е един от най-красивите градове на планетата. Тя никога не разочарова и никога не остарява. Културно и гастрономическо съкровище, изпълнено с история, накъдето и да погледнете.”, споделят читателите на Travel+Leisure. Те подредиха най-добрите европейски градове за туристите. За поредна година Италия доминира в челото на класацията. На първо място е Флоренция – град с история, изкуство и съвремие, оплетени в необикновен и неповторим чар.

В продължение на два века, този малък град е бил най-богатия и най-влиятелен град в Европа. Накъдето и да се обърнеш, от където и да минеш виждаш история. През вековете този град е претърпял най-малко промени и е любим за милиони туристи по света. На втора позиция е Рим, а на седма още един италиански град – Сиена. Испания също е любима дестинация, като читателите на T + L са класирали Севиля на трето място, Барселона на четвърто, а Сан Себастиян на десето място. Мадрид също е в ТОП 15.

Изглежда комбинацията от автентична, непокътната култура, невероятни храна и вино и множество музеи и други исторически забележителности, които предлага Испания, са се оказали неустоими и за много читатели на Travel + Leisure.

Продължаващият туристически бум в Португалия е отразен и в тазгодишната класация на най-добрите европейски градски дестинации, като Порто е класиран на пето място, а Лисабон заема шестата позиция.

Централна и Източна Европа също са добре представени в ранглистата, като Краков и Прага са на 8 и 11 място, а призовата 15-ица се допълва от австрийските градски дестинации Залцбург и Виена. Турският мегаполис Истанбул заема девета позиция.

ТОП 15

 1. Флоренция
 2. Рим
 3. Севиля
 4. Барселона
 5. Порто
 6. Лисабон
 7. Сиена
 8. Краков
 9. Истанбул
 10. Сан Себастиян
 11. Прага
 12. Мадрид
 13. Париж
 14. Залцбург
 15. Виена
Сподели публикацията