Slide
Slide

София. Националът на България за Купа „Дейвис“ Александър Лазаров преодоля квалификациите след две прекрасни победи. В първия кръг той отстрани със 7:6 (5), 6:2 Лукаш Лацко в двубой, който продължи час и половина, а днес преодоля и Лука Вани от Италия в три сета – в отделните части 7-6 3-6 7-5 след 2.07 часа игра. С този впечатляващ успех Лазаров се класира за основната схема на турнира, който е част от календара на ATP 250. Следващият съперник на Лазаров ще бъде Фернандо Вердаско (Испания). В основната схема страната ни ще бъде представена още от Димитър Кузманов и Адриан Андреев, които получиха уайлд карти от организаторите.

Българинът довери, че иска да се развива и „някой ден да стане нещо от него”.

„Искам да кажа, че такава подкрепа не съм имал през живота си. Обичам ви с цялото си сърце, надявайки се да ме подкрепяте така до края. Твърде много ми харесва този спорт и искам някой ден да стане нещо от мен. Не мога да повярвам, че продължавам, но ще изляза, за да се забавлявам, давайки всичко от себе си”, сподеи Александър Лазаров пред DIEMA SPORT.

„За публиката – нямам думи. Карате ме да се мотивирам, подскачам и да викам. Няма думи, с които да благодаря на всички”, сподели още щастливият българин.

Сподели публикацията