Slide
Slide

Добрич. Дарение от $ 10 000 получи днес Община град Добрич в лицето на кмета Йордан Йорданов. Дарителят е фирма „ПИОНЕР СЕМЕНА БЪЛГАРИЯ“ ЕООД, официален представител на ДюПон Пионер в България – добре позната както в региона, така и в цялата страна. Волята на дарителя е сумата да бъде използвана за закупуване на компютърна техника и оборудване на компютърната зала на ЕГ „Гео Милев“ в град Добрич.
Припомняме Ви, че управителят на компанията Чавдар Дочев, който е родом от Добрич, вече на няколко пъти подпомага Общината, нейните структури и местни организации за развитието на региона. Фирмата предостави $10 000 за закупуването на 15 компютърни конфигурации за 5 училища през 2008 г. Две години по-късно “Пионер Семена България” предостави левовата равностойност на $ 5 000 за закупуване на компютърна техника за повишаване на обучението и квалификацията на учениците в Добрич. През 2014 година Община Добрич получи дарение на стойност 10 000 долара от фирма „Пионер България“. С тях бяха закупени 14 интерактивни дъски, които са предоставени на 14 целодневни детски градини в града.
Дарението даде възможност децата в детските градини да получават знания и опит по нов, високотехнологичен и интересен начин, съобразен със съвременните изисквания на образователния процес.
Чавдар Дочев подпомага футболния клуб Добруджа, както и провеждането миналата година на престижния международен турнир по тенис от най-високата първа категория при юношите и девойките до 14 години, който се проведе за първи път в България. Домакин на проявата бяха кортовете на Албена, а турнирът се превърна в една от най-престижните реклами за страната и Добруджанския край. “Пионер Семена България“ е редовен участник в изложенията на „Добрички панаир“.

Сподели публикацията