Slide
Slide

Шиферштад. 15-годишният състезател по карате Алекс Антонов от Добрич премина медицински прегледи в клиниката за Олимпийски надежди в Хайделберг, съобщи неговият баща Антон Алексиев за BGtourism.BG. В началото на декември неговият син е получил официална покана за олимпийска подготовка.

Утре добруджанецът се включва в лагер с националния тим по карате във Франкфурт. Алекс има картотека в немски клуб. На европейското първенство в Португалия той донесе сребърен медал в дисциплината „ката“ за Германия.


„Включването му в представителния тим е на база на цялостното му представяне. През годината ще има много състезания за квоти, но още е много рано да говорим за Олимпиадата. Целта му е участие на колкото може повече състезания, за да получава точки. Има състезания от К 1, Премиер Лига, Световно първенство и още много други“, заяви Антон Алексиев.


Първото състезание пред възпитаника на карате клуб „Самурай“ Алекс Антонов, който сега защитава цветовете на Шиферштад, ще бъде на 19 януари в Австрия. Семейството от Добрич живее от март миналата година в Германия.

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията