Дискриминация! Добруджанци плащат милиони за винетки и за данъци от туризма, а карат по кошмарен път
Дискриминация! Добруджанци плащат милиони за винетки и за данъци от туризма, а карат по кошмарен път
Slide
Slide
Slide
Slide

Добрич. Четири табели от Добрич до село Славеево напомнят на пътуващите по пътя от областния град до курорта Албена, че е необходимо шофьорите да се движат по тях само след закупуване на винетка. Пътната инфраструктура преди и след село Славеево е истински кошмар за шофьорите, които ежедневно се движат по пътя, за да достигнат до своите работни места по Черноморието или за важни срещи с партньори. Милиони левове влизат в държавата от туристически данък, винетки, закупени от добруджанци, както и други данъци свързани с туристическия бранш. Пътят до най-големия работодател в България Албена АД на места вече не е използваем заради стотиците дълбоки дупки, а шофьорите пътуват по черни пътища, отстрани надупчената като швейцарско сирене асфалтова настилка. От Агенция Пътна инфраструктура спряха да дават точни срокове, като в последните официални писма на няколко  променяха сроковете за завършване на ремонта на кошмарния участък.

https://www.facebook.com/dabulgaria.bg/videos/312678169375363/UzpfSTYwMDI5ODM3MjoxMDE1Njg4MzcxNzUwMzM3Mw/

Ето как директорът на Националното тол управление в Агенция 
"Пътна инфраструктура" Антон Антонов приключи извънредната 
пресконференция по повод срива в системата за електронни 
винетки. Положението е: “И почвам да бегам, бате...”. 
За гафа си АПИ дадоха 15 дни срок на шофьорите, че няма 
да ги проверяват за винетки - веднъж ощети държавата от
тези средства в началото на годината и второ - 
дискриминира съвестните водачи с винетки в този 15-дневен срок. 

В същото време пътната отсечка от Златни пясъци до Варна бе започната и приключена в бързи срокове. Какви са нормативните механизми за освобождаване на определени участъци от пътната мрежа у нас от заплащане на винетна такса – това ще обсъждат днес кметове на общини с премиера Бойко Борисов, съобщи Дарик радио.
Срещата беше насрочена, след като правителството включи Северната скоростна тангента в София в списъка на пътищата, за които се изисква винетка, но ще трябва да го изключи от този списък, заради разпореждането на премиера гражданите да пътуват удобно.
Към момента Северната скоростна тангента е част от републиканската пътна мрежа и се поддържа от Агенция “Пътна инфраструктура”, а до края на месеца работна група с представители на агенцията и Столичната община трябва да намерят законов механизъм, по който шофьорите да не плащат винетна такса, а в същото време пътната агенция да си осигурява приходи. След решението на премиера варненци също поискаха да бъде отменена винетката за част от пътищата в региона, а добруджанци се чувстват дискриминирани – плащат винетки и карат по лоши пътища за сметка на столичани, които бяха облагодетелствани да карат без винетка по хубавия път на Северната скоростна тангента.

Път без винетка в България

За пътя преди и след Село Славеево се изисква винетка

  • Харесай страницата на BGtourism.BG и във фейсбук ТУК, за да научавате по-бързо новините ни!
  • Изпращайте снимки и информация на office@bgtourism.bg по всяко време!
Сподели публикацията