Slide
Slide

Стара Загора. 51 души участват в първия информационен тур „Стара Загора – Център на Вселената“ от 2 до 4 октомври. Интерес към опознавателната разходка за професионалисти има от туроператори от София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Хасково, Бургас и други градове. В рамките на този уикенд домакините разкриват своите възможности за култура и туризъм в Града на липите. Гостите бяха посрещнати в Държавна опера – Стара Загора. Директорът Огнян Драганов ги приветства с добре дошли и обясни, че отдавна чакат възобновяване на културния туризъм. Той разказа за дейността на операта, а солисти и камерен оркестър поздравиха гостите с изпълнения на предкласични произведения.

„За нас е много важно, особено по време на криза, да се обърнем към вътрешния пазар. Тази тенденция ще продължи и през следващите години. Имаме какво да предложим на туристите. Целта ни е да развием уикенд туризма, хотелите да бъдат посещавани. Намирайки се до Казанлък, Пловдив, Бургас, Велико Търново, нашият град е посещаван за един ден, но целта ни е туристите да остават и през уикендите, да нощуват в хотелските ни бази, затова се насочваме към това с всички културни, спортни събития и обществени дейности“, заяви зам.-кметът Милена Желева. Директорът на Регионалния исторически музей Петър Калчев говори за изключителните исторически забележителности на Стара Загора

След това гостите посетиха аула на Прабългарската школа за оцеляване „Бага тур“ и бяха впечатлени и дейността на школата и атракциите, които се предлагат там.

Подготвен е и Сити тур на града с панорама и фотопауза на Мемориал „Бранителите на Стара Загора“. Туроператорите ще посетят Античен форумен комплекс „Августа Траяна“, както и няколко от най- значимите обекти на Стара Загора с професионален екскурзовод: Музей „Неолитни жилища“, Регионален исторически музей, Късноантична мозайка в частен римски дом от IV век, Архитектурен комплекс „Музей на Религиите“. Ще бъде предоставена възможност и за самостоятелно опознаване на града на поетите, липите и правите улици.

Инфотурът се организира от община Стара Загора и местната организация от туроператори, с участието и на местните хотелиери и ресторантьори.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Сподели публикацията