България не изискваше тест за прибиращи се от ОАЕ, но авиокомпаниите искаха задължителен отрицателен тест на всички, които излитат от ОАЕ за Европа

София. Прибиращите се български туристи от Обединените арабски емирства вече няма да си правят PCR тестове. На 11 август здравният ни министър издаде заповед лицата, прибиращи се от емирството, да не си правят PCR тест, но авиокомпаниите Emirates и Fly Dubai изискваха всички, които са на техните полети до Европа да имат документ за отрицателен тест за коронавирус. Досега туристите си правеха тестове на отиване и на връщане, но вече процедурата ще бъде само в посока към ОАЕ.

Дубай е най-важният търговски и финансов център на ОАЕ и на целия Близък Изток. Дестинацията е една от най-търсените сред българските туристи.

Официално! Потвърден е първият чартърен полет от България до Тунис за 2020 г.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

2 години bgtourism.bg – 2 милиона читатели!

Като турист: Обичам да използвам асоциации и ето две от най-подходящите за случая: bgtourism е съвременната туристическа “радио точка” или малкия БГ туристически Гугъл :))). Като част от бранша: В bgtourism.bg намирам съмишленик в опитите да иновираме българския туристически продукт, партньор в амбицията да популяризираме качеството в туристическия бранш и коректив в отрязяването на държавното участие (или липсата му) в него.

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA