Жени Михайлова - директор на ДКИ-КЦ "Двореца"
Slide
Slide

Балчик. Над 45 хиляди туристи са посетили „Двореца“ в Балчик през първите 5 месеца на годината, съобщи пред Bgtourism.bg директорът на културния център в Белия град Жени Михайлова. Тя посочи, че туристическата забележителност е привлякла 22% повече посетители в сравнение със същия период на м.г. Най-многобройни са гостите от Румъния, които са два пъти повече от българските туристи.

В „Двореца“ откриха изложба живопис и графика на Александър Терзиев

Държавният културен институт – Културен център „Двореца“ е привлякъл през тази година и туристи от Германия, Полша, Австрия, Франция, Иран и др. Голям интерес има за провеждане на сватбени събития в комплекса, който със своята красота е желана дестинация за сключване на граждански брак сред младоженци не само от България и съседна Румъния, но и от много европейски държави. Все повече са желаещите да кажат заветното „Да“ в „Двореца“ от Франция, след като местна телевизия е излъчила филм за красивата местност. Именно френска двойка преди 15 години е била първата, която е имала изнесен сватбен ритуал в „Двореца“.

Михайлова посочи, че през август и септември Чипровското златно съкровище ще бъде представено в Архитектурно-парковия комплекс. Експозицията ще бъде подредена в Каменна зала, където миналата лято гостува златното съкровище от Панагюрище.

В „Двореца“ подредиха Панагюрското златно съкровище (снимки)

Красивите експонати на Националния исторически музей отново ще бъдат изложени при засилени мерки за сигурност.

Сподели публикацията