Slide
Slide

Доха. По оригинален начин Катар поздрави България за 3 март. Емблематичният Sheraton Grand Doha Resort & Convention Hotel се освети тази вечер в цветовете на българския трибагреник по случай националния ни празник. Инициативата се реализира със съдействието на посолството ни и е специален поздрав към всички българи и приятели на страната ни. Наши читатели ни изпратиха снимки и видео, за да споделят този красив момент със сънародниците ни в цял свят. Припомняме Ви, че тази година всички погледи са насочени към световната столица на футболния Мондиал, който по-късно през годината ще бъде домакин на шампионата на планетата.

Sheraton Hotel е разположен на централно място в крайбрежната зона на космополитната столица Доха. Заобграден от впечатляващи модерни небостъргачи, хотела има особена сантиментална стойност за катарците, тъй като той е първият 5-звезден хотел в Катар, съществувал е от времето, когато около него вместо внушителните нови сгради е стигала всъщост пустинята.

Особено ценно качество на катарския народ е грижливото пазене и почитането на историята им, стара и нова. Ето така Sheraton Resort се е превърнал в една от онези романтични части от новата история на Катар. Днес емирът на Катар е чест гост в хотела и може да бъде видян да вечеря или обядва в някой от наистина забележителните ресторанти там, също така това е мястото, където се посрещат официални държавни делегации, включително няколко български такива бяха негови гости.

ПЪТЕШЕСТВИЕ В СВЕТА НА СБЪДНАТИТЕ МЕЧТИ – КАТАР. САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ С БЪЛГАРСКИ ВОДАЧ

Катар е отворен за туризъм и от съвсем скоро България отново е в „зеления списък“.

Ето няколко основни причини да бъде толкова привлекателен:
* Безвизов режим за български граждаани
* Директни полети София – Доха – София с Qatar Airways
* Продължителност на полета само 4 часа и 30 мин. Четири пъти седмично.
* Изключително безопасна дестинация
* Близко място за топла почивка през зимните месеци
* Атрактивни цени специално за Български пазар
* Без карантина и тестове на място в Катар за български граждани, които предоставят ваксинационен сертификат и отрицателен ПСР

Ако имате интерес да научите повече за Катар, обърнете се към без съмнение истинският познавач на дестинацията, който представя Катар на българските туристи – www.yasmin-holidays.com

Сподели публикацията