Slide
Slide

София. България е гостоприемна страна, така че хората, които идват у нас от Украйна, са добре дошли, а туристическият сектор е доказал, че може бързо да се адаптира към предизвикателствата. Това заяви в специално интервю за телевизия АРТЕ председателят на Комисията по туризъм Илин Димитров.

Ето още от неговите думи пред европейската медия: „В случващото се с Украйна и пристигащите бежанци аз лично не виждам „шанс“, виждам едни уплашени хора, които се нуждаят от помощ и ние ще я предоставим за тези, които търсят у нас убежище.“

„Туристическият сектор е гъвкав, той е доказал във времето, че може да се адаптира много добре към предизвикателствата. Имаме съседни държави, които са многомилионни, има европейски държави, чиито туристи бихме могли да привлечем. Затова не съм притеснен за бъдещето на сектора. Той ще бъде реформиран и ние ще имаме нови възможности, просто трябва да бъдем умни и да действаме иновативно.“

„България работи в посока да осигури отлични условия за престой на всички бягащи от войната в Украйна в търсене на сигурност.

Ще направим всичко, за да осигурим възможности за работа – един от начините е да намерят работа в хотелите, където са настанени, ако желаят това.
Друг начин е да използват националната ни платформа за работни позиции, където могат да кандидатстват.
Основната ни мисъл е да предоставим достоен начин на живот на всеки един, потърсил убежище в България.“, добави Димитров.

Сподели публикацията