Slide
Slide

София. Протокол за безопасност в COVID-среда изготви Сдружение на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма“ (СТТА ОБТ). Документът бе представен днес в Министерството на туризма. „Записаните в него мерки са гаранция за безопасност и сигурност при посещение на туристи в офис на ТО и ТА, при провеждане на трансфери, автобусни и самолетни програми. С този документ искаме да затворим веригата от правила, които гарантират здравословна среда на клиентите и служителите ни. Надяваме се така да оптимизираме усилията на бранша за рестарт и да повишим доверието към нас и към продукта, който предлагаме“, изтъкна Павлина Иванова, председател на ОБТ.

Протоколът е съобразен с изискванията на Световната здравна организация и на здравните власти в страната и включва набор от инструменти за взаимодействие и изпълнение, които дават сигурност на потребителите, обслужвани от легитимни туроператори и агенти. Разписаните мерки са достатъчно конкретни и са съпроводени със съответната визуализация.

RIU представя своите хотели на Малдивите, които вече се предлагат и на български пазар с чартърни полети

„Организираните пътувания са най-безопасни в условията на пандемия. Туроператорите работят с проверени хотели и автобуси, в които има изградена и проверена система за поддържане на безопасна и здравословна среда, издават се електронни самолетни билети, чекирането е също онлайн“, посочва Иванова.

Амбицията на ОБТ е Протоколът да бъде одобрен от Министерство на здравеопазването, а спазването на вписаните в него правила – да станат обект на контрол от Регионалните здравни инспекции.

Пълният текст на Протокола може да видите тук.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията