Slide
Slide

Вълнението около плавателния съд Mardi Gras на Carnival Cruise Line продължава с бързи темпове. През декември MailOnline Travel съобщи, че ще представи първото в света увеселително влакче на кораб. Сега бяха разкрити повече функции, както и нови зашеметяващи изображения.

Те показват воден парк на най-горната палуба (на който се движат влакчетата), атриум с три-палубни прозорци от пода до тавана и „Френски квартал“, проектиран да „улови духа на Ню Орлиънс“. 
Базираният във Флорида Carnival казва, че корабът, който той описва като най-иновативния си, ще включва шест тематични зони на 20 палуби, с ефектен атриум, който ще служи като фокусна точка. Там ще бъдат разположени гореспоменатите огромни тавани.
Зоната тук ще се нарича Grand Central и също така ще бъде домът на първия по рода си посветен Punchliner Comedy Club, където гостите могат да се насладят на вечерни шоута. Зоната на „Френския квартал“ ще бъде с барове, музика и ресторанти, които улавят духа на Big Easy. Той ще бъде свързан с крайбрежна алея с две палуби, водеща до традиционен джаз клуб в Ню Орлиънс с развлечения на живо и „освежаващи ръчно изработени напитки“.
В La Piazza на средата на палуба осем, Mardi Gras ще почете Италия с автентична кухня от два средиземноморски ресторанта и бар. В зоната за „Лятно приземяване“ ще има ресторант-пивоварница Guy’s Pig & Anchor Smokehouse, предлагащ пушено барбекю и занаятчийски бири. Отвън ще има басейн и джакузи, както и достатъчно пространство за отмора и разходка, каза Carnival. Междувременно, на палубата 16 и 17, ще има множество разнообразни ресторанти край басейна, подобни на тези на други кораби на Carnival, като по-късно ще бъдат обявени нови концепции.
Водният парк ще бъде на „Ultimate Playground“ на първите две палуби. Други Carnival кораби имат аквапаркове, но фирмата твърди, че това ще бъде най-големият и най-сложен в флота. The Ultimate Playground е мястото, където гостите ще открият Bolt: Ultimate Sea Coaster, първото увеселително влакче в морето, където състезателите се състезават по 800-метрова писта, постигайки скорости от близо 40 мили в час. Mardi Gras ще включва и функции, които вече са популярни в останалата част от флота на Carnival, като например Alchemy Bar, Fahrenheit 555 Steakhouse, и Serenity само за възрастни. Кристин Дъфи, председател на Carnival Cruise Line, заяви: „Когато нашите гости изберат забавление и резервират почивка на Mardi Gras, те ще намерят много първи и вълнуващи преживявания, подсилени от забавната атмосфера на нашия велик екип на Carnival.
„Специално създадохме Mardi Gras, за да поканим всички да създадат свои собствени персонализирани забавни ваканции с възможности, подходящи за всяка възраст, настроение или вкус.“
Строителството на Mardi Gras, кораб от клас XL, ще започне през 2020 година. Той ще бъде първият в Северна Америка, задвижван от втечнен природен газ (LNG). Той ще бъде представен през 2022 г., за да отбележи 50-годишнината на Carnival Cruise Line и ще бъде базиран в Порт Канаверал във Флорида.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията