Slide
Slide

Пуснаха в експлоатация разширението на парк „Възраждане“, написа заместник-кметът на София Тодор Чобанов в социалната мрежа.

Днес беше въведен в експлоатация от ДНСК 25 дка нов парк и аквакомплекс на площ от 7 дка – разширението на парк „Възраждане“. На снимката – закритият басейн олимпийски размери. Цялата минерална вода от „Баталова водица“ ще се ползва за спа и балнеология в рамките на комплекса“, написа Чобанов.

Строителството на аквапарка започна в края на януари. По проект на терен от 25 дка ще бъдат изградени 5 открити басейна – три, от които детски, един развлекателен с дълбочина 140 см и хидромасажен, съобщава MySofia. Проектът предвижда 2 водни пързалки тип „ролба“ с по 1 улей и 1 пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса, предназначени за лица с ръст над 130 см. В зоната ще има закрит басейн и SPA център с ползване на минералната вода от находището „Баталова воденица“.

Следете BGtourism.BG ежедневно, за да сте информирани с новините от света на туризма, икономиката, кулинарията, културата и спорта.

Запознайте се с възможностите за реклама ТУК!

Сподели публикацията