Slide
Slide

Банско. Хотелиери в курорта Банско предлагат да се въведат минимални цени на нощувките, които да са съобразени с категорията на местата за настаняване. „По този начин ще се преборим с дъмпинга на сивия сектор в нашия бранш. Цените на нощувките не са увеличавани с години. А разходите ни за електричество, гориво, храни растат непрекъснато”, твърдят хотелиери. Те са категорични, че е крайно време браншът им да се обедини и да отстоява исканията си. Защото Банско е европейски курорт, който привлича туристи с красива природа, със събития на европейски ниво – фестивали, световни купи по ски и сноуборд, с добри условия в ресторанти и хотели, с един от най-модерните ски центрове в Европа.

„Преди 10 години, ако един хотелиер имаше дадена печалба при 100 туристи, сега прави същата печалба при 300 туристи. Повече туристи не означават повече приходи. Трябва по-платежоспособни туристи да идват, да се повиши още качеството, да се вдигнат заплатите на работещите в туризма. Сега има обратен ефект – една нощувка с услуга „ол инклузив” за 40 лева предполага евтин персонал, който не е обучен, некачествени хранителни продукти”, твърдят хотелиери от Банско пред kmeta.bg. Според тях е време държавата да се намеси и да се въведе долен праг на нощувките във всяка една категория хотели.

Следете BGtourism.BG ежедневно, за да сте информирани с новините от света на туризма, икономиката, кулинарията, културата и спорта.

Запознайте се с възможностите за реклама ТУК!

Сподели публикацията