Slide
Slide

София. Повече от 100 българи са в безизходица в Букурещ, съобщи bTV. Снощи самолетът, който пътува от Франкфурт за София, не успя да кацне у нас.

Без храна и вода, без осигурен хотел за нощуване и без информация. Така са оставени сънародниците ни в румънската столица.

„Стигнахме до съответното гише, там една жена ни обясни, че не може нищо да направи за нас, че няма вариант нито за хотел, нито автобус до София, няма други полети в момента и няма информация какво могат да направят за нас“, казва Станислава Георгиева.

Сънародниците ни се свързват с българското консулство.

„Още преди да тръгна бях разговарял с представители на авиокомпания „Луфтханза“ като настоях да бъдат осигурени автобуси за българските граждани, които да ги извозят. За съжаление те казаха, че това не е възможно“, казва Мирослав Енков, консул в Букурещ.

Според летище София причината за пренасочения полет е разразилата се буря над столицата.

Тази сутрин част от пътниците са получили имейли за възможност за нов полет – днес с прекачване през други европейски градове и час на пристигане в София късно тази вечер.

„За съжаление поради тази причина голяма част от тях няма да могат да упражнят правото си на вот, но аз до последно се опитах да съдействам“, казва Мирослав Енков.

От авиокомпания „Луфтханза“ до момента нямат коментар.

Сподели публикацията