Министър Ангелкова се срещна във Виена с генералния секретар на СОТ Зураб Пололикашвили
Slide
Slide

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща във Виена с генералния секретар на Световната организация по туризъм към ООН Зураб Пололикашвили. Министърът е в австрийската столица за участие в 17-ия Европейски туристически форум, в който се включи и ръководителят на СОТ.

Двамата обсъдиха подготовката на предстоящия втори Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, чийто домакин ще бъде българската столица София от 15 до 17 ноември тази година.

Изпратени са покани до всички пълноправни членове на СОТ, предстои да бъдат поканени също представители на местните власти и бизнеса, като очакваме близо 600 български и международни гости, информира министър Ангелкова. Тя припомни успеха на първото издание на форума, което се проведе също в София през ноември 2016 г. Министерството на туризма планира да организира и туристически панаир по време на конгреса, представящ типични местни и международни продукти и обичаи, свързани с историческата тематика.

Зураб Пололикашвили поздрави България и Министерството на туризма за постигнатите високи резултати в сектора през последните години. Предстои страната ни да кандидатства отново за член на Изпълнителния съвет на СОТ, като гласуването ще се състои догодина в Санкт Петербург в рамките на Генералната асамблея на организацията. На срещата бяха обсъдени също и възможностите за сътрудничество между България и СОТ с нови съвместни инициативи.

Сподели публикацията