Slide
Slide

София. Новият министър на туризма в служебния кабинет на Гълъб Донев – Илин Димитров, официално пое управлението на туристическото ведомство. Той пристигна в сградата на „Съборна“ 1 заедно със своя предшественик Христо Проданов. Двамата преди това присъстваха на предаването на властта между кабинетите „Петков“ и „Донев“ в Министерския съвет.

„Много се радвам да приветствам с добре дошъл Илин Димитров, който доскоро бе председател на Комисията по туризъм в НС. В тази връзка съм изключително щастлив, че имаме приемственост в нашия бранш. Туризмът няма нужда от политиканстване, а от последователност и държавническо мислене, поведение и грижа за туризма, защото е водещият сектор в българската икономика. Като такъв съм го приемал винаги, като такъв го е приемал и г-н Димитров, с който не един или два пъти сме си говорили и сме се борили заедно. Досега бяхме коалиционни партньори и това, което сме записали в коалиционното споразумение може да продължи да се осъществява. Щастлив съм, че той ме наследява на поста министър на туризма, защото е човек, който може, знае и разбира от туризъм. Туристическият бранш го познава и го приема добре. Радостен съм, че оставям министерството в сигурни ръце“, каза Проданов.

Стотното българско правителство положи клетва (снимки)

Той връчи на Илин Димитров икона на Св.Георги с пожелание: „Да те закриля и да ти помага във важната мисия, с която се заемаш“.

Бившият вече министър на туризма Христо Проданов благодари на своя екип. „За мен бе чест да бъда на тази позиция и да работя с този екип“, призна той.

Заместниците на Христо Проданов – Ирена Георгиева и проф. Мариела Модева, му благодариха за съвместната и отдадена работа

„Наясно съм със задачите, отговорностите и предизвикателствата. Благодаря на президента Румен Радев, че ме покани в правителството. Благодаря и на министър Проданов, че ми оставя едно подредено и добре работещо министерство с ясни политики и цели. Познаваме се с екипа, който е на ниво и сме работили заедно.  Това, което може да направи този кабинет, е да продължи добрите инициативи и да работи върху неотложните задачи. Имаме пълна приемственост“, заяви Димитров.

Сподели публикацията