Slide
Slide

София. Служебният кабинет положи клетва и встъпи в длъжност. Президентът Румен Радев представи структурата, състава и приоритетите на новото правителство на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. Премиер на стотното правителство на България е Гълъб Донев.

Пред новите министри той посочи, че поемат управлението във вихреща се инфлация, обедняване, непосилни цени на горивата и енергоносителите, липса на газ за зимата, нормативен блокаж и разпадаща се пътна мрежа.

Илин Димитров ще е служебен министър на туризма

„В такъв момент обикновено се изказва благодарност за доверието и се заявява готовност за справяне с огромната отговорност, с която е свързан постът на министър-председателя. И аз ще го направя, защото знам от личен опит, че отговорността към хората и тяхното доверието те пазят от загуба на равновесие, без значение колко високо в управленската йерархия в държавата се намираш”, каза служебният премиер Гълъб Донев. 

Снимки Президентство на РБ

В 14.30 днес Христо Проданов официално ще предаде поста на служебния министър Илин Димитров

„Днес предстои встъпване в длъжност на стотното правителство на България. То няма да разполага със 100 дни толеранс. На нас се пада нелеката задача да търсим решение за наследените кризи, без да разполагаме с механизмите на работещо НС. От колегите си очаквам работа на 100% по следните направления – организиране и провеждане на честни избори, възстановяване на доверието между институциите, които представляват държавата“, добави новият министър-председател.

Президентът Румен Радев поздравява Илин Димитров, който получи доверието му да оглави министерството на туризма, снимки Стоп кадър Нова тв

Сподели публикацията