Slide
Slide

Варна. На основание чл. 99, ал. 5 от Конституцията на Република България президентът Румен Радев подписа указ за разпускане на 2 август 2022 г. на 47-ото Народно събрание. Държавният глава насрочва избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

С друг свой указ президентът Румен Радев назначава служебно правителство от 2 август 2022 г. Държавният глава ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция от 12.00 часа на 2 август.

Съставът на служебното правителствовиж тук 

Илин Димитров ще е новият служебен министър на туризма. В 47-ото Народно събрание той бе председател на Комисията по туризъм. 38-годишният експерт в туризма Илин Димитров влезе в парламента като депутат от Варна.

Илин Димитров е роден на 11 септември 1983 г. в град Добрич. Завършва Езикова гимназия „Гео Милев“ в родния си град с немски език. Има 3 бакалавърски степени от различни университети (туризъм, управление, маркетинг) и магистратура (управление). Защитил е докторска степен в ИУ-Варна.

Димитров е в сферата на туризма близо 25 години. Преди Народното събрание бе председател на Варненската туристическа камара и успешно бе начело на компании, свързани с туризма. Неговата кариера започва в Албена като стажант, когато е едва на 14-годишна възраст. Целият му съзнателен живот преминава в сектора. Той владее отлично английски, немски и руски. Запален ловец и пътешественик. Женен, с две деца.

Визитна картичка на Илин Димитров

Образование:

– Езикова Гимназия (немски, английски)
– 3 бакалавърски степени от 3 учебни заведения:
  1. Международен Колеж – Албена , специалност „Маркетинг и Мениджмънт“;
  2. Колеж по Туризъм – Варна, специалност „Организация и Управление на Хотели и Ресторанти“;
  3. Стопанска Академия – Свищов, специалност „ Стопанско Управление“ ;
– Магистър – Стопанско управление от Стопанска Академия – Свищов;
– Доктор по професионално направление „Туризъм“ в ИУ-Варна

Професионален опит:

– от 1997 до 2006 – минава през много длъжности в туризма – сервитьор, барман, администратор, връзки с гостите, анимация,
– от 2007 развива собствен бизнес в сферата на туристическата анимация,
– от 2011 преподава в Колеж по туризъм – Варна (Въведение в туризма и анимация в туризма)
– от 2016 развива бизнес в сферата на трудовото посредничество. Собственик е на най-голямата фирма за внос на кадри от чужбина в страната. Доставя кадри от 9 страни и има над 50 офиса на на 3 континента
– от 2020 е директор на Център „Кариери, Предприемачаство и Маркетинг“ към ИУ- Варна
– 2020-2021 е председател на Варненска туристическа камара

Преминал е през множество обучения в страната и чужбина за повишаване на квалификацията си – Украйна, Хърватска, България, Румъния.

Сподели публикацията