Slide
Slide

Варна/Бургас. Морските летища в България, стопанисвани от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, продължават значително да подобряват своите резултати от предходната година. Сред успехите може да се отбележи и липсата на хаос, който стана неизменна част от лятната картина на много европейски летища.

Данните за първите 7 месеца на годината показват ръст от 127% за летище Бургас (въпреки продължаващата липса на трафик от Русия, Беларус и Украйна, който се изчислява на около 300 000 пътници от тези държави) и 85% за летище Варна.

Увеличение има и при самолетодвиженията, но все още резултатите са под нивата от 2019 г., но на аерогарите работят за бързото възстановяване от световната пандемия. Най-натовареният ден за летището в Бургас за тази година е бил 29 юли, когато са обслужени общо 25 686 пътници, а за Варна този ден е отбелязан на 26 юли с 11 461 пътници.

Последните данни показват, че в Бургас са посрещнали най-много пътници от Полша, Обединеното кралство, Чехия, Германия и Израел, а във Варна са пристигнали най-много от Германия, България, Обединеното кралство, Австрия и Полша.

„Положителна тенденция е, че на двете черноморски летища не се наблюдават забавяния на полети и струпване на пътници, което е благодарение на това, че навреме сме приключили успешно с подбора на сезонен персонал и при нас няма затруднения, свързани с липсата на сезонни служители“, съобщава Цветомир Стефанов – началник на отдел „PR и корпоративна комуникация“ във „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Сподели публикацията