Ремонтират църкви в Балчик преди Великден
Ремонтират църкви в Балчик преди Великден
Slide
Slide
Slide
Slide

Балчик. Основен ремонт на църквата „Св.св. Константин и Елена“ се извършва в Балчик. Средствата са от дарения и ренти, съобщи пред репортер на радио Варна отец Стратия Александров – председател на църковното настоятелство. Обновяват се вътрешната и външната фасада, покривът.

С подмяната на покривните конструкции на централния храм „Св. Георги“ са спрени течове, рушащи божия дом. В Седмицата на гората, румънецът Мирча Чезаре, който редовно посещава Балчик, дари на настоятелството дръвчета – десет магнолии и два люляка. С напътствията на озеленителя Мариян Цветков растенията са вече засадени и ще красят църковния двор, сподели свещеникът. Гражданинът от северната ни съседка прави това в памет на своята майка.

Отец Стратия съобщи още, че преди светлия християнски празник Великден се прави основен ремонт на покрива и камбанарията в църквата „Св. Димитър“ в село Гурково.

За поддръжката на храмовете и занапред ще се разчита на дарения и добрата воля на миряните, призовават за подкрепа от църковните настоятелства в община Балчик.

Сподели публикацията