World Travel Awards: Най-романтичното място за 2018 г. е …
World Travel Awards: Най-романтичното място за 2018 г. е …
Slide
Slide
Slide
Slide

Оскар в света на туризма. World Travel Awards – това е ежегодна награда, която се връчва от 1993 година на най-добрите представители в областта на туристическата индустрия. 

Пътешественици, шефове на туристически фирми и експерти всяка година дават оценки възоснова на десетки критерии, избирайки най-доброто място.

Конкурсът е наистина представителен и може да се доверите на резултатите от него.
И така, победител в номинацията за Най-романтично място на света за 2018 година е…

Мавриций.

Той се намира в самото сърце на индийския океан, в близост до бреговете на Африка и много отдавна е накарал младоженци от целия свят да се влюбят в него като умиротворено кътче, където може да отидете с човека, когото обичате.

А това са най-добрите места за почивка на Мавриций според престижния конкурс

Бе-о-Тортю – намира се в северната част на острова и е един от най-скъпите и разкошни курорти, с идеални условия за дайвинг и райски плажове.

Мон-Шуази – още едно кътче в Мавриций, което има бели, чисти плажове и прекрасни гледки, които ще ви оставят без дъх, но и ще ви осигурят място само за вас двамата, далеч от хорските очи.

Перейбер и Гран-Бе – това е място за купонджиите или за тези, които обичат да обикалят из магазините, а вечер да седнат в уютно ресторантче.

Блу-бей – раят на сърфистите, уинсърфистите и дайвърите. Там е се намира и най-красивият плаж в целия остров – Морне.

Морн-Брабан е район с удивително красиви пейзажи, невероятни лагуни и екзотична природа.

Флик-ан-Флак пък е неголямо селце, което постепенно се е превърнало в курорт за любителите – подводничари. Само на пет километра се намира невероятен резерват или пък Паркът на птиците.

С какво да се занимавате на Мавриций?

Там има всевъзможни видоме водни спортове от традиционния сърф до кайтинг или дайвинг. Вълните са огромни и достигат седем метра. Най-доброто време за почитателите на тези спортове е от януари до април, когато няма почти никакъв вятър.

Ако си падате по дълбоководен риболов, то най-доброто време е от ноември до април и от септември до ноември. Можете да си поръчате риболов в хотела си и ще ви струва около 400 евро за половин ден.

Ще бъдете качени на специално оборудван риболовен катер, който ще ви откара в открития океан, където сами ще може да се отдадете на риболов.

Друго интересно място са вулканите в различните резервати на Мавриций.

И още една забележителност, която си струва да видите – малкото селце Шамарел. Там има невероятни водопади, както и природен феномен – пръст, оцветена с различни багри, загарни плантации, а също и Долината на 23-те цвята. Блиц

Сподели публикацията