Slide
Slide

Хоризонтален небостъргач ще бъде открит в Китай по-късно тази година като част от съвсем нов комплекс със смесено предназначение, който включва хотели, ресторанти, магазини, офиси и частни домове.


Известен като „Кристал“, той се очаква да стане най-високият мост в света. 250-метровият мост е част от Raffles City Chongqing, комплекс, съставен от осем небостъргача в квартал Yuzhong на град Chongqing. „Кристал“ ще се простира на върха на четири 60-етажни небостъргача, 820 фута (250 метра) във въздуха. В рамките на стъкления мост ще има палуба за гледане, безкраен басейн и разходка в небето, както и редица заведения за хранене. През нощта тя ще се превърне в гигантски светлинен лъч, за да изпълни светлинно шоу над града.
Президентът на CapitaLand Лукас Ло потвърди, че следващата стъпка е „посаждане на дървета“ в небесния мост като част от интериора, сега, когато структурата се приближава към завършването след шест години строителни работи. Човекът зад дизайна на Raffles City Chongqing е канадско-израелски архитект Moshe Safdie, който също така е създал известния Marina Bay Sands в Сингапур и Yad Vashem Holocaust Museum в Йерусалим.
Леко извитите сгради, които поддържат „Кристал“, са предназначени да възпроизведат платно на лодка, като припомнят търговското наследство на Чунцин, което използва реките Яндзъ и Джайлинг за транспортни кораби. Комплексът разполага не само с 1400 апартамента, но и с търговски център от 230 000 кв.м., с 420 магазини, както и с редица офиси и луксозен хотел.
Той също ще бъде основен транспортен център с връзки до метрото, автобусния и фериботния терминал и круизното пристанище. С отварянето на парка Six Flags в Чунцин следващата година се очаква туризмът да нарасне още повече с увеличение от 14% на посетителите на Чунцин през 2016 г., според CNN. Китай построи повече небостъргачи миналата година, отколкото всяка друга държава преди, с 88 построени през 2018 година. Това се сравнява със САЩ, които са на второ място, с едва 13 небостъргача, построени миналата година.

Източник: The Sun

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията