Slide
Slide

Той рисува картини в своите чинии и създава красиви истории. Той е родом от Куманово и е учил в България. Днес той е поредният специален гост в кулинарната рубрика на BGtourism.BG, в която участват топ готвачи

Неговите творения в кухнята са истинско произведение на изкуството. Като картини са, които да гледаш с часове, да попиваш позитивната енергия и настроение. Картини с много история и в чинии, които те карат да се наслаждаваш на живота и на всяка една хапка, със затворени очи и с вкус, който е истинска наслада за сетивата. Просто красив момент е срещата с всичко, което прави шеф Филип Митевски. Той е на 37 години, от Куманово.

Шеф Филип Митевски

От три години е част от световната топ верига Маритим, в хотела в Дармщад. В момента той обучава на тънкостите на дизайна готвачи от Албена. Родният ни курорт вече има в своето портфолио петзвезден хотел под шапката на Маритим – Хотел и СПА Маритим Парадайз Блу, а в момента върви обучение на кадрите им, които трябва на своите гости да поднесат продукт на нивото на топ веригата.
Филип е домакин и е една от звездите на Маритим. Учил е в туристичко училище „Лазар Танев“ в Скопие. Продължава образованието си в София, където е следвал за санитарен инспектор, а по-късно завършва магистратура. След България се завръща в страната си, където работи в заведения, на много позиции. Неговото семейство също има ресторант, но той решава да се развива като дизайнер в кухнята, да твори с храната или просто art food designer.
Днес Филип Митевски е специален гост на кулинарна рубрика на BGtourism.BG, в която всяка седмица ви представяме рецепти на топ готвачи. След Лео Бианки Филип е вторият чужденец, който ще ни предложи нещо интересно, което да провокира любителите на вкусните неща, да го направят в своята кухня.

Касис сорбе и торта от бял шоколад

Касис сорбе:
300 грама Тъмен касис
1 Белтък
4 лъжици касис ликьор
1 лимон ( сок)
3 лъжици захарен сируп
Подготовка – 15 мин.
Смесете пюрето и разбития белтък, лимонов сок и захарен сироп, след като всичко се разбърка се замързява.
Торта от бял шоколад
95 грама Бял шоколад
115 грама захар
300 грама брашно
1 лъжица бакпулвер
125 мл масло
185 мл мляко
Загрейте фурната на 190 градуса, намажете мъфин формите и смесете бялия шоколад, брашното, бакпулвера и захарта. Смесете яйцата, маслото и млякото. Добавете към сместа, разбъркайте докато се образува тесто, нанесете в формите и печете 20 минути докато се получи златист цвят. Декорира се със сос касис и др видове плодове.

Сподели публикацията