Або Савчов

Той е Або Савчов и е писател-пътешественик. Живял е на 4 континента и е обиколил повече от 40 държави. От Пекин, през Финикс, Карибите, Манчестър, Перу до малкия Самоков. Това е пътят на Або Савчов, който днес Нова телевизия показа. Казват, че най-щастливият миг в живота ни е вирусът на заминаването. Вирус, който трае вечно. Веднъж напълниш ли си очите с чудесата на непознатото, никога не спираш да пътуваш и да трупаш богатството на спомените. Лекарство няма и сме щастливо заразени до края на живота си.

И той не иска да се излекува. Да си пътешества. Това е неговата втора кожа. За него пътешествието най-добре се измерва в приятели, не в мисли. Сблъсква се с неволите на всеки пътуващ човек – изпуснати влакове, объркани самолетни полети, изчезнал багаж. Попада обаче на гостоприемни хора в Перу и Боливия. Те стават неговото семейство.  

Решава да напише книга за невероятните места и преживявания от света. „Забелязал съм, че приятелите ми обичат да ме слушат, въпреки че понякога преувеличавам, реших да разкажа на повече хора”, споделя Або.