Slide
Slide

Балчик. Вълна от съпричастност към бежанците от Украйна заля българите през последните дни. Представителите на туристическата индустрия активно се включват според възможностите си.

Хотел в Балчик отвори извънредно, настани 80 бежанци от Украйна

Стотици са вече къщите за гости и хотелите в цялата страна, които безплатно подслоняват пристигащите у нас българи и украинци, бягащи от войната в Украйна. Хиляди сънародници отвориха своите апартаменти и къщи. Българите помагат с дрехи и хранителни продукти към БЧК. БДЖ ще осигурява безплатен превоз на пристигащи от Украйна граждани на територията на България.

Хотелиерите в Сандански решиха да настанят безвъзмездно бедстващи хора от Украйна

Голф комплексът край Балчик Lighthouse Golf & Spa Resort също отвори врати и настани първите украинци.

„В това време на смут ние силно вярваме, че наш морален дълг е да помогнем и да предоставим подслон на тези, които най-много се нуждаят от него.
Lighthouse Golf & Spa Resort отвори своите апартаменти и вили и предлагаме безплатно настаняване за бежанци от Украйна. Тази сутрин настанихме първата група жени и деца, бягащи от войната, и ще работим в тясно сътрудничество с местните организации и общността, за да им осигурим всичко необходимо“, съобщиха от Lighthouse Golf & Spa Resort.

Хотелиер край Варна настани украинци за своя сметка, готов е да им осигури и работа

„Това не са типичните бежанци. Украинците не искат да са в тежест на никого и не искат повече от един покрив над главата си. Част от тях отсядат времено за 2-3 дни – докато намерят дом при познати или да наемат квартира“, споделиха хотелиери.

Сподели публикацията