Сандански, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Сандански. Хотелиерите в Сандански решиха да настанят безвъзмездно бедстващи хора от Украйна. Тази вечер членовете на местното Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Югозападния град обсъдиха на свое заседание възможностите за осигуряване на подслон на българи и украинци, които пристигат у нас заради войната в Украйна.

Хотелиер край Варна настани украинци за своя сметка, готов е да им осигури и работа

Представителите на туристическия бранш са във връзка с Антон Кисе, който е председател на Асоциацията на българите в Украйна. За решението си хотелиерите ще информират местната власт и министерството на туризма.

Хотел в Балчик отвори извънредно, настани 80 бежанци от Украйна

„Наш човешки и морален дълг е да помогнем на бежанците. Ще осигурим настаняване и изхранване колкото време е необходимо. Очакваме първите 50 души, готови сме да посрещнем и още нуждаещи се от покрив. Вълна от съпричастност има сред всички наши членове“, заяви председателят на СХРТ-Сандански Илия Пасков.

Първите места за настаняване, които се съгласиха да осигурят места за настаняване са Спа хотел Свети Никола 4*, Апарт-хотел Ботаника 3*, Шатра Инфинити, Вилата на Община Сандански и Общежитието на Спортно училище.

Сподели публикацията