Slide
Slide

Истанбул. Пред ВИП гости, министри, експерти в туристическата индустрия и преса, лентата на EMITT 2019 бе прерязана и официално бе обявено откриването на изложението в турския мегаполис Истанбул.

Мехмет Нури Ерсой, министър на културата и туризма на Република Турция, каза на церемонията по откриването: „Изложенията са наистина важни събития, които обединяват всички участници в бранша и професионалисти. EMITT ни дава възможност да научим повече за последните новини и тенденции, които оформят туристическата индустрия и на къде се движи пазарът в бъдеще. Ето защо EMITT ни дава възможност наистина да постигнем целите в сектора“.

В голямата туристическа борса в Истанбул се представят български компании и общини. Сред тях са общините Варна, Бургас, Велинград, Чепеларе, Банско. От комлексите – Арте (Велинград), Терма Вилидж (Кранево), Албена, Интернационал, Регнум Гранд Хотел Банско, Каса Карина, Пампорово.

„Посетителите търсят основно казино, нощни заведения, забавления за младите, имат интерес от културни забележителности. Местни туристически компании са организирали автобусни турове за ден-два през България за Сърбия и други държави. Има интерес и към спортни обекти в България“, сподели за BGtourism.BG представителят на петзвездния ваканционен комплекс Терма Вилидж в Кранево Максим Секов.

Сподели публикацията