Живко Табаков
Slide
Slide

Бургас. Компрометиран отводнителен канал руши пясъчната ивица на Северния плаж в Бургас, информира кореспондентът на bgtourism.bg в Бургас Давид Сукнаров. За проблема е сигнализирал председателят на Постоянната комисия по туризъм към Общински съвет – Бургас Живко Табаков. Той е изпратил и писмо до Министерството на туризма, ВиК и Областна управа с настояване да се вземат мерки.

„Този проблем е години. Всички ние сме свидетели как това вреди и на туристическия имидж на Бургас. Съоръжението излиза от Морската градина, преминава през пясъчната ивица на плаж „Север“ и се зауства в морето. Въпросната тръбата служи за отвеждане на дъждовните води. В продължение на няколко месеца водите от нея преливат, тъй като конструкцията й е компрометирана. Вследствие на това върху пясъчната ивица се образува езеро, което подкопава пясъка и е предпоставка за сериозно замърсяване от човешка дейност, птици и др.“, обясни Табаков.

Живко Табаков: Ресторантите в хотелите не могат да функционират, но кухните могат да работят. Рум сервизът е разрешен!

Той подчерта, че една от основните цели на Бургас е да се осигури устойчиво развитие на туризма и конкурентоспособен продукт. По думите му безотговорно е да не се търси решение на проблема.

Живко Табаков призова отговорните институции да предприемат адекватни мерки и да приложат строго законовите норми по отношение на канала, който разрушава пясъчната ивица. Припомня, че от началото на годината са изпратени серия от обезпокоителни сигнали до редица държавни институции, от които не е получен никакъв отговор във времето, както и реални действия.

Давид Сукнаров

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията