Slide
Slide

Първоначално компанията ще изпраща британски туристи в Кипър

Москва. Руският туроператор Библио-Глобус ще създаде дъщерна компания Библио Травел (Biblio Travel) във Великобритания, която ще продава почивки на британски туристи, съобщи Profi.Travel. Според TTG Media новият оператор ще започне да работи в началото на следващата година. Туровете до Кипър ще бъдат основната част от портфолиото на новата компания. Според британския вестник името на ръководителя на британския клон вече е обявено. Това ще бъде Клер Тобин, която преди това ръководеше туроператора Olympic Holidays в продължение на три години.

Biblio-Globus вече е инвестирал 41 милиона паунда в създаването на Biblio Travel.

Компанията възнамерява да разгърне чартърни програми от три града: Лондон (Гетуик), Манчестър и Бирмингам, освен това са възможни допълнителни полети от летище Хийтроу. Според Клер Тобин Кипър е „идеалната първа дестинация за навлизане на британския пазар“. „Обемът на пазара на Обединеното кралство в Кипър е спаднал драстично през последните два сезона поради напускането на Томас Кук и спада на другите туроператори“, каза тя.

Библио Травел планира скоро да стартира свой сайт, но по-голямата част от продажбите се очаква да бъдат направени чрез търговски партньори. Клер Тобин вече им е обещала прилични нива на комисион. Припомняме, че през 2019 г. беше съобщено, че британският туроператор Томас Кук планира да придобие Biblio-Globus, но скоро британският концерн обяви фалит и сделката не се осъществи.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията