Slide
Slide

Първият ден на октомври неумолимо ни напомня, че зимата дебне зад ъгъла. Няма да мине много време, преди ниските температури и снегът да ни атакуват.

Но все още има време за кратка почивка на остров, където да се насладите на последните слънчеви лъчи, посочва Daily Mail.

Вижте 10 острова в Европа, на които през октомври все още е лято:

1. Капри, Италия

Средна температура през октомври: 22 градуса

Разположен във водите на Тиренско море, Капри е любима дестинация за супер богатите. Той предлага красиви плажове, шикозни клубове и живописни улички, ако решите да се разходите из двата му града – Капри и по-тихия му брат Анакапри.

2. Хвар, Хърватия

Средна температура през октомври: 22 градуса

През октомври, когато хърватският остров все още е потопен в слънце, е идеалното време да изследвате заплетените му улички и закътани заливчета. Хвар е бивша гръцка колония, чиито красота и климат са повлияни изцяло от Средиземно море.

3. Корсика, Франция

Средна температура през октомври: 21 градуса

Див и драматичен, Корсика е омагьосващ остров, особено когато горите му са покрити с есенни цветове. Той предлага страхотни условия за пешеходни или вело разходки, а можете да предприемете и обиколка с лодка. Разходете се по улиците на стария град Бастия и опознайте впечатляващата крепост от 15-и век.

4. Ибиса, Испания

Средна температура през октомври: 23 градуса

Ибиса носи различно усещане през есента – партитата стихват и природната красота излиза на преден план. Островът е покрит с колоритни селца, потънали в цветове хълмове и пясъчни плажове. Октомври е времето за мързелив обяд в ресторант на пясъка, йога сутрини и нежни следобедни походи през сенчести маслинови горички.

5. Сардиния, Италия

Средна температура през октомври: 22 градуса

Покрита с планини и диви билки, Сардиния сякаш грее в златната светлина на есента, превръщайки се в красиво изкушение за пешеходци и велосипедисти. С 2011 км брегова ивица, италианският остров е рай за обичащите плажа.

На североизточното крайбрежие се намира величественият Коста Смералда, наречен така заради поразителния цвят на морето. Той е известен като любимо място на богаташите на Сардиния.

6. Сицилия, Италия

Средна температура през октомври: 22 градуса

Най-големият остров в Средиземно море е благословен с великолепна природа и скалисти брегове, осеяни със скрити заливи.

Неговите очарователни градчета са гравирани с многостранната история на много нашествия, а за съвременните посетители списъкът с атракции вече включва голф и минерални извори.

7. Малта

Средна температура през октомври: 25 градуса

Малта – основният остров в един лестящ архипелаг в средата на Средиземно море, е вълнуващо екзотичен със своята история. Всяка сграда разказва истории за кръстоносни походи и нашественици. Дори и през зимата, Малта се радва на шест часа слънце всеки ден.

8. Майорка, Испания

Средна температура през октомври: 24 градуса

Майорка – най-голямият от Балеарските острови в Испания, е известен със своите слънчеви и пясъчни курорти. Насладете се на зашеметяващите пейзажи, като се разхождате, карате колело, сърф или пък се отдадете на парапланеризъм и дори полети с балон.

9. Кипър

Средна температура през октомври: 25 градуса

Селца като от пощенска картичка, крайбрежни градове с удивителни укрепления, бели пясъчни плажове, галени от тюркоазени вълни – Кипър е много красив. Атмосферата е спокойна и приветлива, с достатъчно слънце, за да хванете тен.

10. Гозо, Малта

Средна температура през октомври: 25 градуса

Искрящият Гозо – по-малката сестра на остров Малта, е истински скъпоценен камък за туристите, обичащи чисти плажове, драматични скали, страхотни възможности за гмуркане и вълнуващи екскурзии с лодка. profit.bg

Сподели публикацията