Slide
Slide

Успешна дипломация и общите усилия на бизнеса и правителството допринесоха да бъдат отключени продажбите, добави Туналъ

София. Новата заповед на здравния министър, която позволи на българските туристи да се завръщат у нас без PCR тест и

Бейзат Туналъ – генерален представител на TEZ TOUR Bulgaria

карантина, сериозно отключи продажбите за почивки в Турция. Това заяви за bgtourism.bg генералният представител на TEZ TOUR България Бейзат Туналъ в навечерието на предстоящия чартър на компанията – на 4 септември, до Анталия.

Здравният министър премахна PCR тестовете за влизащите от Турция

„Положителният ефект от новината не закъсня!

Търсенето на почивки в Турция се увеличава и се надяваме да запазим тази тенденция, особено когато вече няма ограничения.

Въпреки доскорошните ограничения, заедно със съвместните усилия на местния ни офис в Турция, компанията Tez Tour имаше пълната готовност да съдейства на всички желаещи да пътуват и почиват в Анталия.

Бяхме готови да поемем част от разходите на всеки турист за направата на PCR тест на място, ако се наложи. Разбира се, радваме се, че ограниченията отпадат, тъй като това внася не малко спокойствие и сигурност в почивката на всеки гост и ще улесни и подобри престоя на всички в Турция“, добави Туналъ.

Анталия изкушава българските туристи с изгодни цени за 5-звездни хотели през септември, вижте ТОП 6 на най-търсените хотели

Той посочи още, че голямото раздвижване носи и надежди за нормализиране темповете на работа и връщане обема на туристопотоците.

Премахването на ограниченията за пътуване в една от най-предпочитаните туристически дестинации – Турция, несъмнено е една от най-очакваните новини в туристическия бранш, тъй като

Турция е една от основните дестинации за морска почивка и любима на хиляди българи.

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с представители на Тез Тур България

До щастливата новина се стигна след поредица от събития и не малко усилия от страна на министерството на туризма, крайните клиенти, туроператорите и туристическите браншови организации. Туристическите компании, които активно се занимават с изходящ туризъм, положиха много усилия и проведоха редица срещи с министъра на туризма, за да изтъкнат колко важна за тях е Турция като туристическа дестинация.

Tez Tour излезе с препоръки за облекчаване на мерките за пристигащите в България туристи, туроператорът поиска целенасочена рекламна кампания в Беларус и Прибалтийските републики

Една от последните подобни срещи с министър Николова, за които разказахме, беше с представители на Tez Tour България, за които Турция е еднa от основните дестинации, които предлагат на българския пазар вече над 12 години.

Бейзат Туналъ и Любен Кънчев – зам.-министър на туризма

За тях беше от изключително важност правителството да подкрепи сектора и да се стигне до отпадането на изискването за PCR тестове при пътуване в Турция.

Резултатите за всеобща радост не закъсняха – чрез

дипломация, преговори и с общи усилия

се стигна и до този дългоочакван момент за бизнеса и от 01.09.2020 вече няма ограничения при пътуване до южната ни съседка.

Добри новини за желаещите да почиват в Турция! Чартърите започват от 4 септември, цените паднаха значително, а туроператори поемат PCR тестовете на туристите

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията